x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cristian David impune mai multă exigenţă la examenul auto!

Cristian David impune mai multă exigenţă la examenul auto!

de Mara Raducanu    |    17 Iul 2008   •   00:00
Cristian David impune mai multă exigenţă la examenul auto!

Ca urmare a scandalului permiselor de conducere eliberate fraudulos în judeţul Argeş, ministrul Administraţiei şi Internelor, Cristian David, a cerut ieri Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor creşterea exigenţei la susţinerea probelor practice pentru obţinerea permiselor de conducere

Ca urmare a scandalului permiselor de conducere eliberate fraudulos în judeţul Argeş, ministrul Administraţiei şi Internelor, Cristian David (foto), a cerut ieri Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare (DRPCV) a Vehiculelor creşterea exigenţei la susţinerea probelor practice pentru obţinerea permiselor de conducere.


LA SALĂ, PE CALCULATOR. David consideră că severitatea în privinţa candidaţilor este foarte importantă, deoarece în felul acesta vor promova examenul doar cei cu adevărat pregătiţi. Dispoziţia ministrului vine la scurt timp după ce DRPCV a început în mai multe judeţe, examinarea pe calculator la proba teoretică (la sală), constatîndu-se imediat o scădere a procentului de promovabilitate. Pînă la sfîrşitul acestui an, în toate judeţele ţării va fi introdusă examinarea pe calculator pentru susţinerea probei teoretice a examenului auto. În prezent, procentul de promovabilitate la nivel naţional este de 28,94%.

În 20 iunie, ministrul Cristian David a dispus o verificare internă la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor din judetul Argeş, după ce 20 de persoane fuseseră arestate pentru eliberări frauduloase de permise, în schimbul unor sume importante de bani.

×
Subiecte în articol: observator