x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Critici la inceput de an universitar

Critici la inceput de an universitar

de Cristinel C. Popa    |    Alina Gavrila    |    02 Oct 2007   •   00:00

Pentru 800.000 de studenţi din intreaga ţară, ieri a fost prima zi de şcoală. Tinerii şi-au făcut bagajele şi s-au indreptat spre marile centre universitare. Insă nu pentru toţi inceputul de an este lipsit de griji.

Mulţi tineri nu au loc in cămin: pentru o jumătate de milion de studenţi sunt puţin peste 100.000 de locuri de cazare. Numai in Capitală există un deficit de aproape 25.000 de locuri. Motivul principal - prea puţine clădiri, dintre care unele sunt in reparaţii capitale.

FESTIVITaŢI. Oficialităţile au participat, alături de profesori şi de studenţi, la festivităţile de deschidere a noului an universitar 2007-2008. La Universitatea "Al.I. Cuza" din Iaşi au fost prezenţi preşedintele Traian Băsescu şi ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei. Ministrul s-a deplasat şi la Universitatea Tehnică "Gh. Asachi", ale cărei cursuri le-a urmat, şi s-a intălnit cu vechii săi profesori. Şeful statului a criticat cu această ocazie sistemul de invăţămănt romănesc. "Se continuă cu sistemul de plăţi şi nu se promovează valori ca verticalitatea, solidaritatea şi onestitatea. Studenţii şi elevii invaţă că plata, şi nu studiul, este calea pentru obţinerea unei diplome", a spus Băsescu.

×
Subiecte în articol: observator