x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis a convocat astăzi Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Se va discuta situația din Republica Moldova

Iohannis a convocat astăzi Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Se va discuta situația din Republica Moldova

de Redacția Jurnalul    |    11 Apr 2023   •   07:18
Iohannis a convocat astăzi Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Se va discuta situația din Republica Moldova

Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării în care se va discuta despre criza provocată de războiul din Ucraina și despre situația din Republica Moldova.

Ședința va avea loc marți, începând cu ora 10:00, la Palatul Cotroceni, anunță Administrația Prezidențială.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului sunt incluse subiecte referitoare la evoluțiile privind situația de securitate din Regiunea Mării Negre, în contextul agresiunii Rusiei asupra Ucrainei și a intervențiilor externe asupra procesului democratic din Republica Moldova.

De asemenea, se va analiza concepția dezvoltării aviației militare române.

În cadrul ședinței Consiliului vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale, a precizat Administrația Prezidențială.

Amintim faptul că ieri, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat o adunare națională la Chișinău: "Este momentul să spunem clar și răspicat ce vor moldovenii, a spus președintele referindu-se la integrarea europeană a țării".

Adunarea națională va avea loc pe 21 mai, în Piața Marii Adunării Naționale din Chișinău.

„Să dăm un răspuns, să spunem ce vor moldovenii, răspicat și clar, să se audă vocea noastră, a celor mulți”, a spus președintele Sandu.

Maia Sandu a mai anunțat că Adunarea națională Moldova europeană îi va reuni pe toți moldovenii care vor pace și integrarea europeană.

(sursa: Mediafax)

×