x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Declaraţiile lui Şova, legate de condamnarea lui Năstase, vor fi conexate la raportul în cazul lui Ponta

Declaraţiile lui Şova, legate de condamnarea lui Năstase, vor fi conexate la raportul în cazul lui Ponta

16 Ian 2014   •   11:40
Declaraţiile lui Şova, legate de condamnarea lui Năstase, vor fi conexate la raportul în cazul lui Ponta
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images
UPDATE 13:40 - Plenul CSM a decis să nu sesizeze Inspecţia Judiciară cu privire la afirmaţiile făcute de Dan Şova despre condamnarea lui Năstase, dar le conexează la raportul în cazul declaraţiilor făcute de premierul Victor Ponta, care, potrivit Consiliului, au afectat independenţa justiţiei.
-----------------------------------

Consiliul Superior al Magistraturii ar putea sesiza Inspecţia Judiciară şi în cazul ministrului delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova, pentru declaraţii despre condamnarea fostului premier Adrian Năstase.

"Am solicitat plenului suplimentarea ordinii de zi cu declaraţiile politicienilor, în special cea a lui Şova. Domnul Ionuţ Matei (vicepreşedinte ICCJ, n.r.) a făcut o solicitare plenului să aibă reacţii ferme faţă de declaraţiile politicianiste", a declarat judecătorul Horaţius Dumbravă, membru al CSM, potrivit Mediafax.

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova, a declarat, marţi, la Digi 24, că este de acord cu afirmaţia premierului Victor Ponta, potrivit căreia Adrian Năstase a fost condamnat politic.

"Din punct de vedere juridic, o hotărâre judecătorească - că place, că nu place CSM-ului, o spun sub umbra celor 18 ani de avocatură - nu se poate afla decât în trei situaţii: este pronunţată în conformitate cu probatoriul instrumentat în cauză, şi atunci este o hotărâre legală şi temeinică, ori este pronunţată în contradicţie cu probele de la dosar şi atunci este o hotărâre nelegală şi netemeinică, sau în caz penal, o eroare judiciară, dar se bazează pe convingerea judecătorului că e în conformitate cu probele, sau este pronunţată fără probe sau contra probelor de la dosar şi atunci trebuie să-mi spuneţi dumneavoastră ce este, dacă nu e nici legală, temeinică, nici eroare judiciară. Nu poate fi decât o decizie abuzivă", a spus Dan Şova, la Digi 24.

Şova a precizat că, în opinia sa, nu au fost respectate condiţiile unui proces echitabil în cazul lui Adrian Năstase.

"Prostia asta cu a nu comenta - se răscoală toată pregătirea mea juridică - apelul, recursul, căile extraordinare de atac se bazează pe critica hotărârii. Procedura este publică", a spus Dan Şova.

×