x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CSM / Raportul Comisiei Europene se discută cu uşile închise

CSM / Raportul Comisiei Europene se discută cu uşile închise

de Ovidiu Ciutescu    |    24 Iul 2008   •   00:00
CSM / Raportul Comisiei Europene se discută cu uşile închise

11:40 • Şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), la care participă şi preşedintele Traian Băsescu şi în care ar urma să fie discutate concluziile Raportului CE, a început joi, desfăşurîndu-se cu uşile închise, la propunerea şefului statului, informează Mediafax.

Şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), la care participă şi preşedintele Traian Băsescu şi în care ar urma să fie discutate concluziile Raportului CE, a început joi, desfăşurîndu-se cu uşile închise, la propunerea şefului statului, informează Mediafax.

 

BĂSESCU VREA LA SECRET. Preşedintele Băsescu a propus ca şedinţa să se desfăşoare fără presă şi "fără transmiterea în afară a discuţiilor". Membrii CSM au fost de acord cu propunerea şefului statului, care i-a invitat pe jurnalişti, inclusiv pe cameramanul prezidenţial, să părăsească sala. CSM a fost criticat în Raportul Comisiei Europene pentru faptul că nu şi-a asumat responsabilitatea unei reforme judiciare sau a menţinerii integrităţii şi responsabilităţilor proprii. Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat că va analiza în plen aspectele reţinute în raport şi va stabili măsuri concrete. Şeful statului declara, pe 9 iulie, la întîlnirea cu magistraţii admişi la concursul organizat de CSM, că raportul pe justiţie care va fi prezentat la Bruxelles în 23 iulie va extinde "foarte probabil" perioada de monitorizare a Romîniei. Cu trei zile înainte, el spusese că magistraţii puteau face romînilor un cadou frumos, încetarea monitorizării Romîniei de către UE, dar, din păcate, rezultatul muncii acestora este că monitorizarea va continua. Cea mai recentă şedinţă a CSM la care a participat şeful statului a fost cea din pe 10 ianuarie, cînd Lidia Bărbulescu a fost aleasă la conducerea instituţiei. În jurul orei 13.00, Traian Băsescu a părăsit joi şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii refuzând să facă orice fel de comentarii legate de modul în care au decurs dezbaterile.

×
Subiecte în articol: observator