x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Transmisiuni speciale Observator Antena 1 din culisele vizitei Regelui Charles al III-lea în România 2 - 6 iunie

Transmisiuni speciale Observator Antena 1 din culisele vizitei Regelui Charles al III-lea în România 2 - 6 iunie

de Redacția Jurnalul    |    02 Iun 2023   •   11:30
Transmisiuni speciale Observator Antena 1 din culisele vizitei Regelui Charles al III-lea în România 2 - 6 iunie

Regele Charles al III-lea ajunge astăzi în România, în prima sa vizită de după încoronare. Observator, Antena 1, va transmite toate informațiile despre vizita monarhului care, deși are caracter privat, scrie istorie. Este pentru prima dată când un monarh al Regatului Unit vizitează ţara noastră.

„Vizita Regelui are o dublă însemnătate. Este prima dată când un monarh al Regatului Unit vizitează România. Si vine în contextul în care se împlinesc 25 de ani de când Charles al III-lea a vizitat România pentru prima dată. De altfel, este prima țară pe care alege să o viziteze imediat după încoronare. Astfel, România câștigă din nou capital de imagine pe plan extern pentru că este a doua casă a Regelui. Nu este un secret pentru presa internațională că Regele preferă să petreacă timp în Transilvania, fie la Viscri, fie la Valea Zălanului. Chiar dacă singurul eveniment de pe agendă este întalnirea cu Klaus Iohannis, șeful statului, iar programul Majestății Sale nu este public, interesul și curiozitatea sunt ridicate.” - Bianca Iacob, reporter Observator.

După întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, Regele Charles al III-lea urmează să se îndrepte spre proprietățile sale din România. Sunt nu mai puțin de 10, dintre care cea mai cunoscută este cea de la Viscri. Reporterul Observator, Antena 1, Bianca Iacob, va transmite, de la fața locului, informații de culise pe toată durata vizitei.

Regele Charles a fost încoronat pe 6 mai, la Westminster Abbey din Londra, în cadrul celor mai ample ceremonii văzute în ultimii 70 de ani în Marea Britanie.

OBSERVATOR. Despre oameni. Știrile așa cum trebuie să fie

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×