x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum a fugit fiica lui Adi Copilu’ – Minune. Manelizarea copiilor dispăruţi

Cum a fugit fiica lui Adi Copilu’ – Minune. Manelizarea copiilor dispăruţi

de Adriana Oprea-Popescu    |    13 Mai 2014   •   22:16
Cum a fugit fiica lui Adi Copilu’ – Minune. Manelizarea copiilor dispăruţi

Duminică, 11 mai a.c., fata lu’ Minune a fugit de acasă, să muşte din viaţă. O, viaţa ei, o inima ei! Silvia-Claudia, zisă Carmen, are 16 ani şi jumătate şi-un prieten cu trei ani mai mare decât ea. Elevă în clasa a IX-a, fata aspiră la o carieră artistică precum a tatălui ei, Adrian Copilu’ – Minune. În manelistica ţară unde a avut norocul să se nască Silvia-Claudia, zisă Carmen, cel care nu apare la televizor, nu există. Indiferent de genul de apariţie sau de onorariul primit. Uite, Salam, săracul, e grav bolnav, şi tot dă interviuri dintre cearceafurile de spital. Da’ povestea lui n-are sex, prin urmare nu vinde, aşa că apariţiile sunt sporadice. Jean de la Craiova, mult mai obişnuit cu bursa mizeriile mass-media, a ieşit la interval cu o amantă, scandal, sarcină, prostituţie... Guţă, inventatorul aceastei reţete, a simţit nevoia unei schimbări şi a aruncat în spaţiul public povestea fiicei lui, şi ea o manelistă aspirantă, care a fugit de acasă cu amantul. Story-ul a prins şi a rulat pe micile ecrane, cu tot jărăgaiul din dotare, săptămâni la rând. Timp în care, despre Adi Copilu’ – Minune nu s-a mai vorbit nimic...

Într-o lume în care notorietatea înlocuieşte valoarea, momentul în care faţa nu îţi mai apare pe sticla televizorului e un fel de începutul sfârşitului. Lumea te uită, îl cheamă pe Salam, poate nimereşte la nunta lui “cântecul de lebădă”, îl cheamă pe Guţă, că-i clientul lu’ Măruţă, pe tine de ce să te cheme, dacă nu eşti în stare de niciun scandal?! Şi-atunci, n-ai încotro, te reinventezi. Sau inventezi. Un fel de remake made in Bollywood al serialului pseudo - jurnalistic “olimpica dispărută”.
Reţeta e simplă: alegi un scenariu credibil, câteva personaje de încredere, arunci ştirea, momeşti presa, apoi dai informaţii cu linguriţa, ca să lungeşti şerbetul.

Silvia-Claudia, zisă Carmen, a dispărut de acasă duminică. Familia, adică Minune şi soţia, a anunţat poliţia şi a fost de acord cu mediatizarea. Este prima ciudăţenie, pentru că, de obicei, în astfel de situaţii, când părinţii ştiu clar că fetele au fugit cu prietenii lor, ei refuză din start mediatizarea cazului. Motivele sunt simple: ştiu că viaţa copiilor lor nu e în pericol şi le e teamă să nu se facă de râs în comunitate. În majoritatea cazurilor, fetele care dispar în astfel de împrejurări sunt găsite, fără ajutorul presei.

Pentru fuga fiicei lui Minune, mediatizarea a fost însă imperioasă. Viteza cu care s-a mişcat poliţia este a doua ciudăţenie. După 24 de ore de la plecarea fetei, anunţul dispariţiei a apărut pe site-ul IGPR. Credeţi-mă, miracolele astea nu se întâmplă nici când e vorba de copiii mici, care se rătăcesc şi au şanse reduse să mai fie găsiţi la timp...

Pentru fiica lu’ Minune, oamenii s-au mobilizat. “A fugit de la domiciliu şi nu a mai revenit. Este plecată de la domiciliu din data de 11.05.2014. Nu este bolnavă psihic şi nu este la prima plecare de la domiciliu. Aceasta se află împreună cu prietenul său”, se menţionează în anunţul postat pe site-ul IGPR. Din datele de mai sus rezultă că dispariţa nu e nicidecum una alarmantă. Fata are discernământ, nu e la prima plecare şi e cu prietenul. E o dispariţie banală, aşa cum sunt alte mii în România. Plecări voluntare ale unor minori cărora televiziunile nu le alocă nici măcar un minut din spaţiul de emisie.

Dispăruta de acum purta însă, în duminica în care a plecat, “un tricou de culoare albă cu  inscriptia VERSACE din pietre argintii, o geacă din fâş de culoare albastru, teneşi cu inscripţia GUCCI”. N-a dispărut, precum fetiţa de 5 ani din Mărgineni, cu nişte şlapi rupţi în picioare... Are Gucci, măi! Cum să nu dai în urmărire generală IMEDIAT o mândreţe de fată, dispărută cu teneşi Gucci în picioare!

E un caz aparte şi, chiar dacă în Manualul de proceduri al poliţiei scrie că n-ar trebui să ne alarmăm, uite, fata are, pe lângă tricoul Versace, şi priză la public: azi două televiziuni au dezbătut subiectul, cu jale şi cu patos, întru manelizarea tuturor copiilor dispăruţi din România.

Adrian Copilu’ - Minune a revenit pe micile ercane. Cel mai probabil, în curând i se va alătura, indirect şi senzaţional, şi fiica lui. Care nu vrea deocamdată să răspundă la telefonul prietenului cu care a fugit. Însă familia acestuia se pare că ştie unde sunt cei doi, aşa că telenovela are un final previzibil. Minune reînvie în conştiinţa publicului, iar fiica lui devine şi ea, nu contează prin ce mijloace, celebră. Televiziunile făcătoare de rating vor ajuta, încă o dată, un copil să revină în sânul familiei.
Mai sunt şi alţi copii dispăruţi, cazuri reale, cazuri grave?! Dă’i în mă’sa, să-şi cumpere teneşi Gucci!

(Nota redacţiei: Grancea Claudia Nicoleta este o fetiţă de 5 ani care a dispărut în urmă cu două luni din satul Mărgineni, judeţul Braşov. Cazul ei n-a apărut în nicio emisiune. Astăzi, şansele ca fetiţa dispărută să mai fie în viaţă sunt, practic, nule.) 

×