x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum a încercat Nicolae Ceauşescu să fugă din ţară cu 24 de tone de aur

Cum a încercat Nicolae Ceauşescu să fugă din ţară cu 24 de tone de aur

10 Feb 2014   •   11:55
Cum a încercat Nicolae Ceauşescu să fugă din ţară cu 24 de tone de aur

Oficial, se ştie că ultima vizită în străinătate a lui Nicolae Ceauşescu, cea din Iran, fusese pregătită cu mult timp înainte, iar dictatorul ar fi efectuat-o doar după ce s-ar fi asigurat că situaţia
din Timişoara ar fi fost sub control. Informaţii recente arată, că, de fapt, Ceauşescu şi-ar fi pregătit fuga. Şi asta nu oricum, ci cu nu mai puţin de 24 de tone de aur, informează România TV.

VEZI şi Imagini inedite din concediile Ceauşeştilor. Vezi cum jucau volei şi cum s-au distrat la Hollywood VIDEO

Un mare semn de întrebare al istoriei recente îl reprezintă modul bizar în care Nicolae Ceaușescu ar fi tratat tot ceea ce se întâmplase în Europa lui 1989. În acel an, unul după altul, se prăbușiseră toate regimurile comuniste. Luna decembrie 1989 surpridea România ca o ultimă redută a socialismului. În cursul acelui an, chiar Gorbaciov, destul de transparent, îl avertizase pe Ceaușescu de faptul că va trebui să accepte o mare schimbare.

VEZI şi Imagini UNICE cu Nicolae Ceauşescu. Primire fastuoasă a DICTATORULUI, în Coreea de Nord VIDEO


La doar câteva săptămâni după ce a căzut Zidul Berlinului, pe 2 și 3 decembrie, la Malta, Mihail Gorbaciov și George Bush senior își dau mâna, istoric, declarând închis Războiul Rece. Dar România era încă socialistă și condusă, încă, de poate cel mai încăpățânat lider comunist din Europa. Deși nu a răzbătut nimic oficial, era clar că Bush și Gorbaciov, pentru o hartă întreagă, se înțeleseseră și cu privire la alungarea catârului comunist de la București. În acest context învolburat, Ceaușescu face câteva gesturi care indică, ori un om nebun, ori pe unul care joacă teatru.

Află mai multe detalii despre cum a încercat Nicolae Ceauşescu să fură din ţară cu 24 de tone de aur pe RomâniaTV.net.

×