x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum funcţionează serviciul 112

Cum funcţionează serviciul 112

21 Ian 2014   •   15:24
 Cum funcţionează serviciul 112

Despre “schema teoretică” de funcţionare a Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă (112), aflăm chiar de pe site-ul celor care îl gestionează.

Centrele unice pentru apeluri de urgenţă dispun de o bază de date care îi ajută pe operatorii 112 să identifice numărul de telefon (ANI) de la care este apelat serviciul de urgenţă, să identifice apelantul şi să localizeze apelul (ALI), incidentul produs (în baza unui index de incidente) precum şi resursele de intervenţie cele mai apropiate (AVL). Acest lucru este posibil cu ajutorul indicilor/sistemelor de identificare:

Localizarea prin coordonate GPS oferă o acurateţe exactă, spre deosebire de cea prin GSM

ANI - identificarea automată a numărului de telefon: pe monitorul operatorului apare numărul postului telefonic de unde este apelat sistemul. 

ALI - identificarea automată a locaţiei: pe monitorul operatorului apar adresa apelantului, locul de unde acesta sună şi o serie de informaţii suplimentare necesare pentru a exploata toate resursele în vederea găsirii soluţiei optime pentru a ajunge în timp util la locul incidentului. 





 


 

×
Subiecte în articol: serviciu 112 functionare sts servicii