x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cumpărarea de drepturi litigioase, o afacere practicată intens de reţeaua din PMP, stâns unită în jurul lui Traian Băsescu

Cumpărarea de drepturi litigioase, o afacere practicată intens de reţeaua din PMP, stâns unită în jurul lui Traian Băsescu

21 Mai 2014   •   23:39
Cumpărarea de drepturi litigioase, o afacere practicată intens de reţeaua din PMP, stâns unită în jurul lui Traian Băsescu

Jurnaliştii de investigaţie ai Antena 3 au dezvăluit un nou caz în care se relevă, fără echivoc, unul din mecanismele prin care cercul de interese girat de Traian Băsescu, coagulat în acest moment în PMP, cel în care a fost reconstituită reţeaua din PDL, obţine sume importante de bani din bugetul statului plimbând doar nişte hârtii.

În emisiunea Sinteza zilei a fost prezentat cazul lui Daniel Dragomir - preşedintele filialei PMP Argeş, care a reuşit să transforme operaţiunea de cumpărare a unor drepturi de proprietate litigioase, prin intermediul reţelei de interese din care făcea parte, într-o afacere foarte profitabilă, banii fiind primiţi bineînţeles de la bugetul statului.

Concret, toate cele patru dosare de reconstituire a proprietăţii depuse la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăților (A.N.R.P.) de către Daniel Dragomir sunt urmări ale unor cumpărări ale drepturilor de proprietate asupra terenurilor aflate în dispută.
Într-unul din dosare, Daniel Dragomir, prin intermediul unei societăţi, cumpără în data de 22.11.2010 drepturile litigioase asupra unei suprafeţe de 19,13 ha, în comuna Bradu, judeţul Argeş, pentru suma de 300,000 de euro. Suprinzător, sau deloc, în aceeaşi dată, este întocmit un raport de evaluare a acestui teren, valoarea consemnată în documente fiind de  35.035.510 lei (aproximativ 8,545,000 euro). Întrebarea care vine firesc este cum proprietarul de drept al terenului poate omite raportul de evaluare, vânzându-şi terenul pentru o sumă de aproape 28 de ori mai mică.
Trecând şi peste acest aspect, intervine o dovadă şi mai clară a faptului că operaţiunea a fost programată să curgă lin la toate nivelurile, în aceeaşi zi ANRP emite titlul de despăgubire.



Şi în cel de-al doilea dosar depus de Daniel Dragomir lucrurile se petrec după aceeaşi schemă, doar că intervalul scurs între cumpărarea dreptului litigios şi emiterea de către ANRP a titlului de despăgubire trece ceva mai mult timp, puţin mai mult de o lună



Acest caz reprezintă probabil doar o parte din marile afaceri de succes, făcute bineînţeles cu statul, în  care interesul public a fost omis, în dauna unei clici de interese care căştigă sume importante plătite din bugetul statului.




×