x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Curtea de apel - Clementa pentru Nutu Camataru

Curtea de apel - Clementa pentru Nutu Camataru

de Miruna Pasa Petru    |    09 Feb 2007   •   00:00

Curtea de Apel Bucuresti a pronuntat o decizie extrem de marinimoasa intr-unul dintre cele mai mari dosare ce vizeaza lumea interlopa a Capitalei: cazul clanului Camataru.

Cunoscut drept Nutu Camataru, inculpatul Ion Balint, acuzat de santaj, proxenetism, complicitate la talharie si la inselaciune, a primit o reducere a pedepsei de la 9 ani de inchisoare la doi ani. El a fost achitat pentru trei dintre faptele de care fusese acuzat. Instanta a dispus si ridicarea sechestrului pus pe doua imobile ale inculpatului.

Judecatorii au constatat de asemenea ca Nutu Camataru a stat in arestul preventiv suficient cat sa-si acopere noua condamnare, asa ca au dispus eliberarea lui imediata. O condamnare mai veche, pe care o executa in prezent, este singurul motiv pentru care acesta nu este inca liber. Si mama fratilor Camataru a primit o reducere de pedeapsa de la 5 ani de inchisoare la trei ani, cu suspendarea executarii pedepsei.

Sile Camataru si sora lui, Angela Stoica, nu s-au bucurat de aceeasi blandete a hotararii. Ei au de executat 13, respectiv 12 ani dupa gratii pentru sechestrarea mai multor persoane.

×
Subiecte în articol: observator camataru