x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Curtea de Apel Craiova a decis: Bercea Mondial rămâne în arest

Curtea de Apel Craiova a decis: Bercea Mondial rămâne în arest

05 Sep 2011   •   11:40
Curtea de Apel Craiova a decis: Bercea Mondial rămâne în arest

Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial si arestat, in februarie, dupa ce si-ar fi injunghiat un nepot, ramane in arest. Curtea de Apel Craiova a admis recursul procurorilor la hotararea Tribunalului Olt, de cercetare in libertate a lui Bercea. Decizia Curtii de Apel Craiova, pronuntata luni dupa-amiaza, este definitiva.

Bercea Mondial a fost dus la Curtea de Apel Craiova in aceasta dimineata, de la Penitenciarul de Maxima Siguranta Craiova. Bercea Mondial s-a prezentat in instanta alaturi de trei avocati, care au sustinut ca acesta merita sa fie lasat in libertate si ca nu mai reprezinta un pericol public.

"Toata familia il sustine, chiar si partea vatamata, iar daca inculpatul ar fi fost un pericol atunci prima care i-ar fi intors spatele ar fi fost familia", a aratat Mariana Stefan, unul dintre avocati, care a sustinut ca Bercea Mondial este nevinovat.

De asemenea, avocatii lui Bercea Mondial au spus ca exista grave erori de procedura, mai exact convorbiri telefonice care sunt proba la dosar si care au fost traduse de catre procuror din limba romani in limba romana, anunta Mediafax.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, incarcerat la Penitenciarul de Maxima Siguranta Craiova, a fost arestat preventiv in 20 februarie, intr-un dosar in care este cercetat pentru tentativa de omor, dupa ce si-ar fi injunghiat nepotul, Ionut Anghel, zis Mercedes, care in urma incidentului a fost internat la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova.

In aprilie, Bercea Mondial a fost trimis in judecata pentru tentativa de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, instigare la marturie mincinoasa neurmata de executare si portul cutitului, fara drept, in locuri si imprejurari in care s-ar putea primejdui viata ori integritatea corporala a persoanelor.

Procurorii Parchetului Curtii de Apel Craiova i-au mai trimis in judecata pe fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, zis Ambasador, pentru complicitate la tentativa de omor calificat si ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, pe sotia interlopului din Olt, Fanica Anghel, zisa Stela, pentru instigare la marturie mincinoasa neurmata de executare si incercarea de a determina marturia mincinoasa.

De asemenea, Bercea Mondial este cercetat intr-un dosar pentru evaziune fiscala, spalare de bani in forma continuata si inselaciune savarsita prin mijloace frauduloase.

Probatoriul a relevat ca Sandu Anghel a acordat, sub forma de avans (marfa si imprumuturi financiare), suma de 5.080.359,1 lei (peste 1.000.000 de euro), in conditiile in care intre societati nu s-au derulat tranzactii comerciale. Totodata, a ridicat din conturile societatilor administrate in baza unor documente fictive suma de 1.840.000,40 lei, reprezentand salarii.

Bercea Mondial este cunoscut ca facand parte din lumea interlopa din judetul Olt, presa relatand ca acesta a fost implicat in mai multe lupte intre gruparile interlope.

Membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, au fost cercetati de Politia Olt, in ultimii cinci ani, in aproximativ 120 de dosare penale, majoritatea fiind constituite in urma unor plangeri facute intre ei, iar in prezent mai sunt in lucru sase dosare penale pe numele lui Bercea Mondial.

In februarie 2010, Mircea Basescu, fratele sefului statului, a botezat-o pe nepoata lui Bercea Mondial, ceremonia avand loc la o biserica de cartier din Constanta.

×