x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Șef de poliție, demis pentru că și-a falsificat CV-ul. A susținut că la 15 ani a luptat în război

Șef de poliție, demis pentru că și-a falsificat CV-ul. A susținut că la 15 ani a luptat în război

de Redacția Jurnalul    |    21 Iun 2024   •   18:45
Șef de poliție, demis pentru că și-a falsificat CV-ul. A susținut că la 15 ani a luptat în război

Un șef de poliție din Anglia a fost demis pentru că și-a falsificat CV-ul. Printre altele, el a susținut că și-a început serviciul în marina britanică de la vârsta de 10 ani și că a luptat la doar 15 ani în război. Bărbatul are o carieră de 32 de ani de ofițer de poliție.

Nick Adderley, șeful poliției din Northamptonshire a fost demis după ce s-a descoperit că a mințit cu privire la dosarul său militar. El a folosit o medalie susținând că a servit în războiul din Falkland, din 1982, în ciuda faptului că avea 15 ani când a izbucnit conflictul, potrivit Sky News. De asemenea, în CV el susține că a servit în Royal Navy timp de 10 ani, deși a stat doar doi ani, și se pare că și-a trecut data de începere a serviciului de la vârsta de 10 ani, conform calculul său.

În plus, Adderley a folosit o medalie obținută de fratele său și și-a arogat un grad militar pe care nu l-a obținut niciodată.

O comisie a analizat dosarul și după cinci zile a dat verdictul. Membrii comisiei au considerat că „îndrăzneala lui este uluitoare”, deoarece a mințit atât de mulți ani cu „înverșunare arogantă”. Ei au mai stabilit că astfel de comportament produce prejudicii Poliției și l-au demis pe polițist.

Nick Adderley este nevoit să pună capăt carierei sale de 32 de ani ca ofițer de poliție. El a prezentat scuze celor pe care i-a ofensat, în special veteranilor de război.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: cv politist demitere