x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul general, Nicușor Dan, i-a retras atribuțiile viceprimarului Stelian Bujduveanu (PNL)

Primarul general, Nicușor Dan, i-a retras atribuțiile viceprimarului Stelian Bujduveanu (PNL)

de Redacția Jurnalul    |    20 Mar 2024   •   16:45
Primarul general, Nicușor Dan, i-a retras atribuțiile viceprimarului Stelian Bujduveanu (PNL)

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, i-a retras, miercuri, atribuțiile viceprimarului Stelian Bujduveanu (PNL), după ce consilierii generali PSD și PNL au convocat o ședință extraordinară pentru aprobarea bugetului pe anul 2024.

Nicușor Dan, primarul general al municipiului București, a decis să îi retragă aribuțiile viceprimarului Stelian Bujduveanu (PNL), au declarat pentru MEDIAFAX surse din PMB.

Decizia vine după ce consilierii generali ai ambelor formațiuni politice au decis convocarea unei ședințe extraordinare de îndată a Consiliului General al Municipiului București, vineri 22 martie, ora 10:00.

„Timp de trei ani, a existat o majoritate de dreapta în Consiliul General al Municipiului București, formată din PNL, USR și PMP. Acum PNL a decis să formeze o altă majoritate alături de PSD care nu se mai potrivește cu poziţia pe care domnul Viceprimar PNL o avea. Este ilogic ca viceprimarul să fie simultan și în opoziție cu Primarul General și să lucreze în aparatul de specialitate al Primarului”, transmite Primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a coordonat până în prezent domenii precum transporturile, patrimoniul, relația cu Administrația Străzilor București și Societatea de Transport București, atribuții care au fost preluate de Primarul General.

PSD București și PNL București vor depune amendamente comune la proiectul de buget propus de primarul general Nicușor Dan. Amendamentele vizează alocarea suplimentară a sumei de 200 milioane de lei pentru subvenția la termoficare, respectiv 200 de milioane de lei în pentru subvenția la transportul public, precum și alocarea sumelor necesare pentru plata parțială a restanțelor la sprijinul pentru persoanele adulte cu dizabilități, 25 de milioane de lei pentru proiectul Banca de alimente, 25 de milioane de lei pentru deblocarea blocului social din Prelungirea Ghencea și sumele necesare pentru deblocarea proiectului Penetrație Ciurel - Autostrada A1.

„PSD București și PNL București își dau mâna pentru a salva Capitala de falșii salvatori. Orașul în care trăim, muncim și ne creștem cu toții copiii a suferit suficient în acești ultimi ani! Nu mai vrem mizerie, proiecte blocate din ambiții personale, ci un proiect comun pentru o Capitală a viitorului”, se menționa în comunicatul de marți semnat de Gabriela Firea și Sebastian Burduja.

Potrivit pmb.ro, lui Bujduveanu, pe durata exercitării mandatului de Primar al Municipiului București al domnului Nicușor Dan, i s-a delegat coordonarea următoarelor direcții, administrații și activități: Direcția Transporturi, cu excepția Serviciului Autorizări Auto, Direcția Patrimoniu, cu excepția gestionării spațiilor cu activitate medicală, Direcția Urmărire Investiții din cadrul Direcției Generale Investiții, Serviciul Învățământ Turism din cadrul Direcției Cultură, Învățământ, Turism în ceea ce privește partea de turism, Administrația Străzilor București, Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane, Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București, în ceea ce privește patrimoniul municipalității, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitan București, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Deratizare, Dezinsecție, Dezinfecție București
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică București Ilfov și Societatea de Transport București.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan stelian bujduveanu