x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De ce a vrut un britanic să îi asasineze pe prinţii Charles şi William

De ce a vrut un britanic să îi asasineze pe prinţii Charles şi William

13 Mai 2015   •   10:50
De ce a vrut un britanic să îi asasineze pe prinţii Charles şi William

 Mark Colborne, un britanic de 37 de ani care se simţea marginalizat din cauza părului său roşcat, plănuia să îi asasineze pe prinţii Charles şi William pentru ca Harry, şi el roşcat, să ajungă rege într-o bună zi. Acuzat de pregătirea unor acte teroriste, Colborne a fost audiat marţi la tribunalul londonez Old Bailey, relatează 7sur7.be. 

Originar din Southampton (sudul Angliei), el a fost arestat în iunie 2014, iar poliţia a găsit înscrisuri în care acesta spunea că intenţiona să ucidă oameni cu 'părul închis la culoare'. Potrivit procurorului, Colborne se simţea 'marginalizat de societate fiindcă este alb şi roşcat'. 'Vreau represalii masive, un atentat terorist de masă care va atrage atenţia asupra suferinţei noastre, nu numai a mea, ci a tuturor confraţilor din lumea întreagă', a scris Colborne. 'Vreau ca lumea să asiste la metamorfoza mea, de la un reprezentant al acestei biete comunităţi de roşcaţi care este în mod constant călcată în picioare la un terorist militar', a adăugat el. 

Corborne şi-ar mai fi aşternut pe hârtie intenţia de 'a trage un glonţ în capul lui Charles', fiul cel mare al reginei Elisabeta a II-a, primul în ordinea succesiunii la tronul britanic. 'Este protejat, dar nu prea mult. Mi-aş sacrifica viaţa pentru un glonţ. Să îi ucid pe Charles şi William pentru ca Harry să ajungă rege', a scris el, omiţând faptul că William avea atunci un băiat care îl preceda pe Harry în ordinea succesiunii. Din 2 mai, William şi Kate au şi o fetiţă, care şi ea îl devansează pe prinţul Harry la ocuparea tronului britanic. 

Ancheta a dovedit că bărbatul a căutat pe internet cum să fabrice bombe artizanale şi că şi-a procurat substanţe chimice pentru producerea de cianură, la el fiind găsite şi măşti de protecţie, seringi şi mănuşi de latex.

×