x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De ce maşinile Google fără şofer sunt implicate în accidente (VIDEO)

De ce maşinile Google fără şofer sunt implicate în accidente (VIDEO)

12 Mai 2015   •   19:22
De ce maşinile Google fără şofer sunt implicate în accidente (VIDEO)

 Maşinile fără şofer realizate de firma Google circulă de şase ani pe şosele din statul american California şi au fost implicate în 11 accidente rutiere, toate din cauza altor participanţi la trafic, relatează AFP marţi, citând blogul lui Chris Urmson, şeful programului de dezvoltare a automobilelor autonome de la Google. Nimeni nu a fost rănit în aceste accidente. 

'Am fost loviţi în spate de şapte ori, mai ales la semafoare, dar şi pe autostradă', a scris el luni. 'Totodată, am fost loviţi pe lateral de maşini care au ignorat stopul', a mai spus specialistul Google, precizând că, în prezent, se află în circulaţie 20 de maşini fără şofer, toate dotate cu un 'şofer de securitate' care poate interveni pentru a preveni incidentele. 

'Chiar dacă programele electronice şi senzorii pot detecta unele situaţii problematice şi acţiona în consecinţă mai repede decât un om, uneori, maşinile noastre nu fac faţă realităţii vitezei şi distanţelor', a explicat Chris Urmson. 

În total, aceste vehicule au parcurs 2,7 milioane de kilometri, majoritatea în oraş, iar testele vor continua 'pe alte mii de kilometri, pentru a înţelege mai bine incidentele prea comune, din cauza cărora multora dintre noi nu le place să şofeze', potrivit expertului de la Google. 

Asociaţia pentru protecţia consumatorilor Cosumer Watchdog a cerut companiei Google să facă publice o serie de informaţii referitoare la accidentele în care au fost implicate automobilele sale fără şofer în California, astfel încât publicul să-şi poată forma o opinie asupra fiabilităţii acestei tehnologii, în contextul în care informaţiile despre accidentele rutiere sunt confidenţiale, autorităţile din acest stat nefiind autorizate să le difuzeze.




×