x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Depozitul Mănăstirea, găsit cu 4.300 de ouă fără acte de provenienţă

Depozitul Mănăstirea, găsit cu 4.300 de ouă fără acte de provenienţă

de Mediafax    |    14 Ian 2012   •   08:43
Depozitul Mănăstirea, găsit cu 4.300 de ouă fără acte de provenienţă

Depozitul de ambalare si comercializare a oualor de la Manastirea, judetul Dambovita, a fost sanctionat cu amenda de 6.000 de lei pentru ca sefii acestei unitati nu au putut demonstra provenienta a peste 4.000 de oua.

Potrivit directorului Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Dambovita, Sandu Tolea, din cele peste 22.500 de oua existente la Manastirea la 4.300 nu s-a putut demonstra provenienta, acestea fiind sigilate si sechestrate, urmand a fi distruse intr-un centru de ecarisare, celelalte fiind produse la ferme din Romania.

"La acest depozit este data deja a doua amenda in ceea ce priveste respectarea legislatiei sanitar - veterinare si pentru siguranta alimentului. Amenda a fost de 6.000 de lei. Oua marcate cu cifra 3 pot fi comercializate si consumate pe piata romaneasca pentru ca provin de la gaini crescute in custi imbunatatite, modernizate, conform directivei si normelor europene. Ouale provenite de la gaini care sunt crescute in custi nemodernizate nu mai pot fi vandute pe piata romaneasca in coaja, ci vor fi transmise spre procesare", a mai declarat directorul DSVSA Dambovita, Sandu Tolea.

Cu doua zile in urma, politistii si inspectorii DSVSA au controlat depozite din Piata 16 Februarie din Capitala si din Manastirea, judetul Dambovita, dupa ce au fost descoperite firme care schimbau categoria oualor, unele din categoria 3 aduse din Polonia fiind remarcate fals cu 0, 1 sau 2 si vandute in hipermarketuri.

Din primele cercetari s-a stabilit ca o firma aducea oua de categoria 3 din Polonia, dupa care le remarca in fals cu stampile contrafacute cu categoria 0, 1 sau 2. Ulterior societatea vindea ouale catre retele de hipermarketuri, dupa ce le trecea prin mai multe firme.

La actiune au participat politisti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor si inspectorii Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA).

×