x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Deputatul PSD Anghel Stanciu, adus la spital în şoc hemoragic

Deputatul PSD Anghel Stanciu, adus la spital în şoc hemoragic

21 Iul 2010   •   00:00
Deputatul PSD Anghel Stanciu, adus la spital în şoc hemoragic
Sursa foto: Gabi Boholt/Jurnalul National

Deputatul PSD Iaşi Anghel Stanciu este internat în stare gravă în spital, după ce a fost operat în cursul nopţii de marţi spre miercuri, în urma unei ruperi de aortă, directorul Centrului de Cardiologie din Iaşi, Grigore Tinică, precizând că Stanciu a fost adus în jurul orei 2.00 în şoc hemoragic.

"Pacientul a fost adus în stare de şoc hemoragic, cu ruptură de aortă abdominalã, pe fondul unor patologii asociate complexe. A fost operat de urgenţă. Intervenţia a durat cinci ore şi s-a dovedit a fi dificilă din cauza patologiei asociate, însă am reuşit să înlocuim porţiunea afectată cu o proteză sintetică. A fost stabilizat hemodinamic, însă funcţiile vitale sunt menţinute cu ajutorul aparatelor. În prezent, pacientul este internat la Terapie Intensivă. Prognosticul este rezervat", a declarat medicul Grigore Tinică, scrie Mediafax.

Cristian Stanciu, fiul deputatului PSD de Iaşi Anghel Stanciu, susţine că tatăl său a suferit o rupere de aortă, cu complicaţii grave, din cauza stresului la care a fost supus în urma unei campanii de denigrare iniţiată de o publicaţie locală.

"Ca urmare a stresului indus în ultimele trei săptămâni printr-o campanie de denigrare continuă a familiei noastre de către cotidianul local Bună Ziua Iaşi, deputatul Anghel Stanciu a suferit o rupere de aortă, cu complicaţii grave, fiind internat de urgenţă şi operat la Centrul de Cardiologie în cursul nopţii de marţi spre miercuri", afirmă Cristi Stanciu, totodată consilier local al PSD, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în prezent, viaţa deputatului Anghel Stanciu este "susţinută de aparatele de la secţia de Terapie Intensivă, prognosticul medicilor fiind deocamdată rezervat".

Stanciu afirmă că îşi doreşte ca tatăl să să se facă bine, adăugând că, "dacă evoluţia acestor evenimente va avea un final tragic", se va adresa "justiţiei şi tuturor forurilor abilitate din România şi străinătate pentru a stopa asemenea practici teroriste care nu au nimic de-a face cu jurnalismul profesionist".

Cotidianul "Bună Ziua Iaşi" a dezvăluit, în ultima perioadă, afacerile familiei Stanciu derulate în Iaşi, dar mai ales ale Fundaţiei Ecologice Green (FEG), unde director este fiul deputatului PSD.

×
Subiecte în articol: special observator