x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Deputatul Remus Cernea, declarat INCOMPATIBIL de ANI. Citeşte comunicatul Agenţiei

Deputatul Remus Cernea, declarat INCOMPATIBIL de ANI. Citeşte comunicatul Agenţiei

17 Oct 2013   •   13:24
Deputatul Remus Cernea, declarat INCOMPATIBIL de ANI. Citeşte comunicatul Agenţiei

Agenţia Naţională de Integritate a constatat că deputatul Remus Cernea a fost în incompatibilitate, întrucât a deţinut simultan şi funcţia de administrator al unei firme.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Remus-Florinel Cernea a fost în incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012 - 20 septembrie 2013, când a deţinut, simultan, calitatea de deputat şi funcţia de administrator al SC Sed Nove SRL.

Astfel, Remus Cernea a încălcat dispoziţiile articolului 82, alineatul 1, litera a) din Legea 161/2003, potrivit cărora calitatea de deputat este incompatibilă cu funcţia de administrator la societăţile comerciale, arată joi ANI, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, deputatul Remus Cernea a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii, acesta depunând la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Potrivit prevederilor legale, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective. Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului. .

×