x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DGIPI ar putea fi desfiinţat

DGIPI ar putea fi desfiinţat

de Mara Raducanu    |    Violeta Fotache    |    25 Mar 2009   •   00:00

Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) ar putea să fie desfiinţată, au informat surse din MAI. Motivul acestei măsuri l-ar putea constitui faptul că nu s-au întâmplat "lucruri foarte bune" din această direcţie. Un alt motiv al acestei decizii ar putea fi reprezentat de cumetriile care s-au format în această direcţie, numeroşi angajaţi aducându-şi în DGIPI rude şi nepoţi.




De asemenea, se doreşte o reorganizarea "din temelii" a DGA, au mai precizat aceleaşi surse.

Şeful DGIPI Cornel Ilie Şerban  a fost audiat de procurorii anticorupţie, aceştia eliberând pe numele său un mandat de reţinere pentru 24 de ore, fiind acuzat de  complicitate la favorizarea infractorului.

Şi Petre Pitcovici, şeful Serviciului Operaţiuni din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie a fost audiat la DNA, la rândul său primind un mandat de reţinere pentru 24 de ore.


Alături de cei doi au mai mai fost audiate în acest caz alte patru persoane.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, anunţa, în 15 martie, numirea lui Ilie Cornel Şerban la conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI). Decizia de numire a lui Cornel Şerban la conducerea DGIPI a fost semnată de premierul Emil Boc în 16 martie.

Comisarul şef Ilie Cornel Şerban a asigurat, din 15 februarie, interimatul la conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă. Înainte de a fi desemnat interimar la şefia DGIPI, comisarul şef Ilie Cornel Şerban a coordonat activitatea Direcţiei.



×
Subiecte în articol: observator