x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Diferenta de varsta nu conteaza deloc"

"Diferenta de varsta nu conteaza deloc"

28 Feb 2005   •   00:00

TELEVIZIUNE
DIN DRAGOSTE - Povestea Danei, fata care si-a gasit fericirea alaturi de Alberto Loredana a avut o viata nu foarte fericita. Mama a parasit-o de cand avea doar cateva zile, a muncit de la 14 ani si a fost nevoita sa se descurce singura. La 23 de ani, viata ei s-a schimbat insa in bine, dupa ce l-a intalnit pe Alberto.
CRISTIAN PETRU

INTALNIRE. Dana ii spune lui Mircea Radu despre copilaria ei, dar si despre omul care a facut-o din nou sa zambeasca
Se spune ca intotdeauna, dupa fericire vine nefericirea. Si, din pacate, viata arata ca asa e. Atunci se poate spune ca si inversul zicalei este adevarat, adica, dupa nefericire vine obligatoriu o perioada de fericire. Viata Loredanei demonstreaza ca negrul poate deveni alb, ca zambetul poate lua locul tristetii. Loredana, Dana cum ii spun prietenii, a fost parasita de mama ei cand avea numai trei zile. Era rezultatul unei relatii pasagere. Pana la un an, perioada in care, ca orice copil, are nevoie de mama lui, fetita a stat intr-un orfelinat, iar apoi a fost crescuta de bunici ei, in Moldova. Viata micutei nu a fost tocmai usoara. Bunicii se descurcau greu cu banii, iar ceilalti copii de pe ulita se purtau urat cu ea si o bateau. Singura ei vina era ca nu are parinti. Si-a vazut mama prima data la 6 ani, cand aceasta a venit in vizita. Dar nu i-a adus nimic fetitei, nici macar nu a sarutat-o pe obraz. I-a spus doar ca e mama ei si s-a incuiat apoi cu bunica ei intr-o camera. Copil curios, Dana a ascultat la usa. Dar a fost prinsa si atat mama, cat si bunica ei au batut-o. Dupa ce bunicul ei a murit, Dana si verisorul ei, Ionut, au ramas in grija bunicii, "o unguroaica dura si autoritara". Saracia a facut ca atat Dana, care avea 11 ani, cat si Ionut, de 9 ani, sa mearga la sapa cu ziua. Bunica ii batea din orice, mai ales daca veneau acasa fara bani. "Bunica manca tot ce era mai bun, iar cand ceream si noi ori ne batea, ori ne spunea ca ne da altadata. A fost un infern copilaria mea", povesteste Dana.

ABANDONATA. Dana a fost parasita in maternitate de mama ei cand avea doar trei zile

CAUTARE. Dupa ce Dana a terminat clasa a VIII-a, bunica a trimis-o la mama ei la Sibiu. "Mai du-te si la ma-ta, ca mie mi s-a luat de tine", i-a spus bunica. Si fata a plecat singura, fara sa fi iesit vreodata din satul ei, fara sa stie cum arata un tren. A reusit sa ajunga la mama ei, iar primele cuvinte ale acesteia au fost: "De ce ai venit la mine, ca nu te-am chemat eu!". Si i-a inchis poarta in nas. Dezorientata, fara vreun loc caruia sa ii spuna casa sau vreo persoana care sa o vrea, Dana a plecat spre gara. Norocul ei a fost ca s-a intalnit cu o matusa de-a ei, sora mamei, careia i s-a facut mila si a luat-o la ea. Pentru ca era in vacanta, fata s-a angajat la un restaurant, sa spele vase. Dupa doua luni, Dana a ajuns ajutor de bucatar. Ziua mergea la scoala, iar noaptea muncea. Si-a inchiriat o garsoniera si, chiar daca se descurca greu cu banii, singura persoana care a ajutat-o a fost matusa, si nu mama ei. A continuat sa munceasca si sa spere.

PROBLEME. Viata fetei parea ca a ajuns la normalitate. Lucra, a avut cateva aventuri pasagere. O viata normala la 23 de ani. Dar s-a imbolnavit. A facut o infectie la intestinul gros si, dupa 11 zile de spitalizare, seful restaurantului la care lucra a dat-o afara. Si cum un necaz nu vine niciodata singur, gazda ei a dat-o si ea afara. Fara un ban in buzunar si fara casa, Dana si-a amintit ca o cunostea pe patroana unui restaurant si s-a dus la ea sa o ajute sa se angajeze. La doamna Maria, patroana, tanara l-a vazut prima oara pe Alberto, un om de afaceri italian, cu 38 de ani mai mare decat ea. "Era scund, placut si bland la fire, care nu-si arata adevarata varsta", isi aminteste Dana. Dupa ce a vazut-o, Alberto a invitat-o sa la Curtea de Arges la niste prieteni. El nu stia romaneste, dar prietenii lui ii traduceau. Nu s-a gandit de la inceput ca se va indragosti de el. El vedea doar ca pe un barbat care poate sa o protejeze. El era casatorit, relatia lui era in impas si locuia separat de nevasta lui. Alberto a plecat in Italia pentru o luna si in aceasta perioada ea a invatat limba lui pentru a se putea intelege mai usor.

INVIDIE. Prietenii lui au inceput insa sa le bage bete in roate. I-au spus lui Alberto ca in perioada in care el este plecat ea il insala si chiar ca ea are SIDA. Ca sa-i demonstreze ca nu e nimic adevarat, ea a facut testul HIV, care a iesit negativ. S-au mutat impreuna intr-un apartament din Curtea de Arges, iar ea nu a mai muncit, pentru ca el crede ca femeile nu trebuie sa faca nimic, ca e mai bine sa stea acasa si sa se ocupe de bucatarie. Cu timpul, Alberto a inceput sa o ia pe Dana cu el in Italia. Acolo, ea i-a cunoscut pe fratii lui, care au primit-o cu bratele deschise. Rudele ei din tara s-au opus relatiei lor din cauza diferentei de varsta. Cu toate acestea, cei doi si-au continuat relatia de iubire. Dana a pierdut trei sarcini, iar acest lucru a apropiat-o si mai tare de Alberto. Pentru ca lumea sa nu mai aiba nimic de comentat, barbatul s-a hotarat sa o ia de nevasta. Singura problema o reprezinta faptul ca el e inca insurat, iar procesul de divort se desfasoara mai greoi.

DECLARATIE. Mircea Radu s-a intalnit cu Alberto pentru a-i arata mesajul Danei

DECLARATIE. Alberto a stat langa Dana chiar si atunci cand toata lumea se opunea relatiei lor, cand ea era barfita de toti. El este cel care i-a readus zambetul pe buze si fericirea in suflet. Dana vrea sa ii spuna inca o data ca il iubeste, si asta in fata tuturor. Asa ca a scris la "Din Dragoste". Intreaga poveste a celor doi, in seara aceasta, la ora 20:15, la "Din Dragoste", la Antena1.

COPILUL NIMANUI

"Dupa ce am terminat clasa a VIII-a, bunica mea mi-a spus: "Mai du-te si la ma-ta, ca mie mi s-a luat de tine". M-am dus, chiar daca nu mai fusesem niciodata plecata din sat. Cand m-a vazut mama, mi-a spus: "De ce ai venit la mine, ca nu te-am chemat eu!" si mi-a inchis poarta in nas" - Dana

PROBA

Saptamana trecuta, la "Din Dragoste", Stelica (foto) si-a strigat amanta dar a ramas tot alaturi de nevasta. Buldozerist de meserie, Stelica s-a iubit cu vreo 300 de femei la viata lui. Nu l-a deranjat faptul ca avea nevasta si copii. Pasiunea lui pentru femei era prea mare. Nici una insa nu a contat foarte mult. Nela insa l-a facut sa se desparta de nevasta. A placut-o pe Nela cand a vazut cat de mult par are pe picioare. Si a trait cu ea aproape sapte ani prin baraci de santier. In episoade insa. Satula de viata pe care o ducea alaturi de el si de faptul ca Stelica nu vroia sa isi lase nevasta pentru ea, Nela l-a parasit. Barbatul a facut tot posibilul sa se impace cu ea. Femeia nu vroia si pace. Barbatul a scris la "Din Dragoste" si cu toate eforturile echipei, Nela nu a vrut sa mai auda de el. Noroc ca el a venit in studio cu nevasta lui, cu care se afla in divort. Si daca Nela n-a venit, el i-a dat nevestei cadoul pregatit pentru amanta si a promis ca se impaca cu ea.
×
Subiecte în articol: mama viata bunica albert mass-media nevasta dan