x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Din nou la şcoală

Din nou la şcoală

de Cristinel C. Popa    |    18 Sep 2007   •   00:00
Din nou la şcoală

Peste 3 milioane şi jumătate de elevi s-au intors ieri la şcoală, după trei luni de vacanţă. Pentru 23.000 de copii emoţiile au fost şi mai mari dacă ţinem cont de faptul că a fost pentru prima oară cănd au intrat in clase.

A sunat clopoţelul!

Peste 3 milioane şi jumătate de elevi s-au intors ieri la şcoală, după trei luni de vacanţă. Pentru 23.000 de copii emoţiile au fost şi mai mari dacă ţinem cont de faptul că a fost pentru prima oară cănd au intrat in clase. O parte din ei - nu mulţi - au avut norocul să găsească săli de clasă moderne, incălzite, dotate cu toate facilităţile, in timp ce alţii vor invăţa din nou in unităţi sărăcăcioase, neavizate sanitar, printre schele şi zugravi , sau chiar in corturi, montate in faţa primăriilor. Anul şcolar incepe şi in 2007 cu o treime din unităţile de invăţămănt neavizate sanitar, deşi au existat bani de la Guvern.

Deşi s-a născut şi a invăţat la Suceava, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Cristian Adomniţei, a mers la mai multe şcoli din judeţul Iaşi. Ieri, la primele ore ale dimineţii, ministrul s-a aflat in comuna Hălăuceşti (foto), unde a tăiat panglica de inaugurare pentru locaşul de invăţămănt din localitate. Adomniţei a declarat că, in curănd, şcolile vor beneficia de o finanţare suplimentară de 500 de milioane de lei, de la bugetul Ministerului Educaţiei. "Am cunoştinţă de situaţia reală a şcolilor şi ştiu ce avem de făcut in continuare. Vom aloca, prin Hotărăre de Guvern, spre sfărşitul acestei luni şi inceputul lui octombrie, 400 de milioane de lei pentru lucrările de modernizare deja incepute şi alte 100 de milioane de lei pentru lucrări noi", a declarat ministrul Cristian Adomniţei.

Sectorul 1, cel mai bine pregătit

Din cele 266 de şcoli din Bucureşti, unităţile de invăţămănt din Sectorul 1 au fost cel mai bine pregătite pentru noul an şcolar. Pănă la 14 septembrie au fost finalizate in proporţie de 100% lucrările de reparaţii curente, amenajări curte şi reabilitare branşamente. "Vreau să-i asigur pe toţi cetăţenii Sectorului 1 că la toate unităţile de invăţămănt aflate in administrarea Consiliului Local Sector 1 noul an şcolar incepe in cele mai bune condiţii", a declarat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman. Edilul-şef a fost prezent ieri la Şcoala Generală nr. 177, la Grădiniţa nr. 115 şi la Liceul I.L. Caragiale. Cu această ocazie a fost organizată şi ceremonia de inaugurare a Grădiniţei nr.115, din Strada Coralilor nr.59, una dintre cele două achiziţionate in această vară de Primăria Sectorului 1. De asemenea, a mai fost amenajată o grădiniţă in imobilul de pe Str. Nicolae Caramfil nr. 24, fiind create 300 de noi locuri in grădiniţele din sector. Pentru achiziţionarea imobilelor s-au cheltuit 8.500.000 lei de la bugetul local. (Alina Gavrilă)

×
Subiecte în articol: observator