x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Din top - "Mari romani" in Zona Crepusculara

Din top - "Mari romani" in Zona Crepusculara

de Dana Andronie    |    Cristina Ologeanu    |    Adriana V. Paduraru    |    30 Oct 2006   •   00:00
Din top  -  "Mari romani" in Zona Crepusculara

Desi a trecut mai bine de o saptamana de cand TVR l-a desemnat (pe baza voturilor poporului) pe cel mai mare roman, si anume pe Stefan cel Mare, tot n-am aflat cum a fost intocmit clasamentul celor 100 de mari romani. Asa cum am publicat in editia din 24 octombrie, nu se stie exact cu ce punctaj Gigi Becali s-a clasat pe locul 13 din top 100. Cu alte cuvinte, televiziunea publica n-a fost capabila sa ne explice (in cifre) cum a ajuns fiecare personalitate nominalizata sa ocupe pozitia respectiva. Ii multumim pe aceasta cale Departamentului de comunicare si relatii internationale pentru timpul pe care l-a risipit facand calcule matematice pentru a ne oferi niste cifre care nu ne intereseaza. Ne-a placut foarte mult jocul uite intrebarea, dar altu-i raspunsul! O saptamana intreaga am tot incercat sa obtinem raspunsul la intrebarea simpla: "Cate voturi/candidat a avut fiecare mare roman in top 100 si, implicit, in top 10?". TVR s-a dat dupa cires, oferindu-ne "numarul total de nominalizari ale primelor zece personalitati din top 100 mari romani" - 43.369. Parca am fi in Zona Crepusculara. Credem ca lista cu procentajele obtinute de FIECARE NOMINALIZAT IN PARTE, in fiecare etapa a desfasurarii campaniei, s-a facut nevazuta! Altfel nu intelegem jocul de glezne al TVR.

TOP SECRET. Tot in ceata se afla si onorariile celor zece "avocati". Televiziunea publica se ascunde in spatele clauzelor de confidentialitate. In schimb, ne asigura ca "au fost remunerati pe masura eforturilor facute". Iata inca un motiv de a multimi TVR: a avut intentia de a se justifica de ce "avocatii" au fost platiti cu 3.000 de euro fiecare. Interesant este ca n-au infirmat aceasta informatie. Cat priveste prezenta lui Adrian Cioroianu in "gasca avocatilor", TVR sustine ca "nu are nici o legatura cu faptul ca este senator si membru al Comisiei de Cultura", unde se dezbate legea functionarii SRTV.

P.S.: TVR a putut sa ne furnizeze "repartitia voturilor la finalul campaniei" pentru fiecare "mare roman" in parte. Dar noi vrem ca lista cu procentajele obtinute de FIECARE NOMINALIZAT IN PARTE din top 100 sa iasa din Zona Crepusculara.

×
Subiecte în articol: observator