x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Diplomați, cu ocazia Bucharest Pride 2024: Mai sunt multe de făcut la nivel mondial și în România!

Diplomați, cu ocazia Bucharest Pride 2024: Mai sunt multe de făcut la nivel mondial și în România!

de Redacția Jurnalul    |    29 Iun 2024   •   15:20
Diplomați, cu ocazia Bucharest Pride 2024: Mai sunt multe de făcut la nivel mondial și în România!

Recunoaștem pașii făcuți către realizarea egalității depline pentru persoanele LGBTIQ+, dar și faptul că mai sunt multe de făcut la nivel mondial și în România, se arată într-o declarație comună semnată de mai mulți ambasadori în România, făcută cu ocazia Bucharest Pride 2024.

„Cu ocazia celei de-a 19-a ediții, noi, membrii misiunilor diplomatice și ai organizațiilor internaționale din București, ne exprimăm public sprijinul pentru Bucharest Pride 2024. Acest eveniment celebrează diversitatea, vizibilitatea, reziliența și demnitatea comunității LGBTIQ+ din România. Fie în București, Cluj, Iași, Oradea sau Timișoara, marșurile Pride sunt parte a angajamentului nostru față de egalitate și diversitate. Dorim să ne exprimăm aprecierea față de organizatori, voluntari și participanți pentru munca și dedicarea lor în apărarea și promovarea drepturilor omului pentru toți”, se arată în declarația comună.

Semnatarii susțin că principiile egalității, nediscriminării și drepturilor omului pentru toți, indiferent de orientarea lor sexuală, identitatea de gen sau caracteristicile sexuale, trebuie respectate, promovate și protejate în întreaga lume. Acestea fac parte din valorile noastre fundamentale și le vom apăra acasă și la nivel global, se arată în declarație.

„Susținem cu fermitate comunitatea LGBTIQ+ din România în demersul său de a obține drepturi egale, în conformitate cu legislația internațională și europeană privind drepturile omului și cu principiul drepturilor universale ale omului. Drepturile LGBTIQ+ au fost susținute în mod repetat prin hotărâri ale Curții Europene a Drepturilor Omului și ale Curții de Justiție a Uniunii Europene. Aceste hotărâri sunt obligatorii pentru statul român și trebuie puse în aplicare. Aceasta include măsuri eficiente de combatere a infracțiunilor motivate de ură, protecție juridică pentru familiile homosexuale și o procedură legală transparentă, coerentă și accesibilă de recunoaștere a genului pentru persoanele transgender. România va beneficia de asigurarea faptului că toate persoanele se bucură de protecția deplină a legii, în conformitate cu standardele internaționale privind drepturile omului. Recunoaștem pașii făcuți către realizarea egalității depline pentru persoanele LGBTIQ+, dar și faptul că mai sunt multe de făcut la nivel mondial și în România. Vom continua să colaborăm cu autoritățile române și cu societatea civilă pentru a ne asigura că toate persoanele sunt tratate cu demnitate și respect”, se mai spune în declarație.

Documentul este semnat, printre alții, de ambasadele Australiei, Austriei, Belgiei, Marii Britanii, Cehiei, Danemarcei, Finlandei, Franței, Germaniei, Greciei, Țărilor de Jos, Norvegiei, Portugaliei, Slovaciei, Spaniei, Suediei, Sloveniei, Statelor Unite și de Comisia Europeană în România.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: LGBTIQ romania