x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Directorul adjunct al Finanţelor Publice Alba, arestat pentru 29 de zile

Directorul adjunct al Finanţelor Publice Alba, arestat pentru 29 de zile

12 Mai 2011   •   08:28
Directorul adjunct al Finanţelor Publice Alba, arestat pentru 29 de zile

Cei patru inspectori de la Direcţia de Finanţe Alba acuzaţi că au supervizat şi încurajat evaziunea fiscală au primit mandate de arestare pentru 29 de zile în această dimineaţă. Printre ei se află şi directorul adjunct al instituţiei, Ioan Dobra, fratele senatorului PDL Nicolae Dobra.

Cei patru inspectori reţinuţi miercuri au fost aduşi noaptea trecută la Curtea de Apel Alba Iulia. Alţi doi au fost lăsaţi în libertate.

Mai multe firme conduse de un italian, care făceau afaceri cu beton şi pietriş, au fost îndrumate pas cu pas, chiar de inspectorii de la Finanţe, cum să evite plata taxelor şi a impozitelor. Prejudiciul total: peste două milioane de lei.

Inspectorii de la Finanţe furnizau contabili firmelor protejate şi le acordau consultanţă. În schimbul a 4.000-5.000 de lei, inspectorii aveau grijă ca în actele firmelor să nu mai existe vreo neregulă. Acte pe care tot ei le controlau apoi, astfel încât ajunseseră să le cunoască mult mai bine decât angajaţii firmelor.

Cei şase inspectori de la finanţe au format un adevărat scut în jurul evazioniştilor. Dacă vreun coleg mai insistent îndrăznea să se atingă de firmele în cauză, era repede schimbat din fucţie.

×