x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dispar amenzile pentru transportul în comun din Capitală. Călătorii fără bilet vor fi daţi jos!

Dispar amenzile pentru transportul în comun din Capitală. Călătorii fără bilet vor fi daţi jos!

de Iulia Barbu    |    16 Dec 2011   •   14:00
Dispar amenzile pentru transportul în comun din Capitală. Călătorii fără bilet vor fi daţi jos!

Bucurestenii vor calatori fara amenintarea unei amenzi pe mijloacele de transoport in comun. Daca pana acum, orice vizita a controlorilor de bilete, ridica un autobuz in picioare, odata cu proiectul pilot pe care il are RATB, lucrurile ar putea sa se schimbe radical.

Practic, pe o linie de transport pentru o perioada determinata, calatorii gasiti fara abonamente sau carduri validate vor avea doua posibilitati: parasesc mijlocul de transport fara nici o amenda, sau achizitioneaza titlul de calatorie daca vor sa isi continue drumul.

In tarile europene, sistemul functioneaza deja. Spre exemplu, metroul belgian are un sistem liber de trecere. Fiecare alege daca isi achita sau nu calatoria. Ce-i drept, controlorii pot fi in trenurile de metrou si pot cere dovada validarii cardului.

RATB a raspuns solicitarii Jurnalului National legate de eventualitatea renuntarii la controlorii de pe mijloacele de transport in comun

"In urmatoarele luni, avem in plan implementarea unui proiect pilot prin care ne dorim ca publicul calator sa constientizeze importanta achizitionarii titlului de calatorie.
In acest sens, pe o linie de transport RATB, pentru o perioada determinata, calatorii gasiti fara abonamente sau carduri validate vor fi invitati de controlorii nostri sa coboare din mijlocul de transport sau sa achizitioneze titluri de calatorie daca isi doresc sa-si continue calatoria.

In momentul demararii proiectului pilot, va vom invita sa observati cum functioneaza, ajutorul dumneavoastra fiind major, deoarece consideram ca succesul depinde si de cat de bine va fi informat calatorul.', se arata comunicatul Regiei.

×
Subiecte în articol: ratb controlor ratb