x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DNA cere spor de pedeapsă pentru Adrian Năstase. Fostul premier se gândeşte să renunţe la cetăţenia română

DNA cere spor de pedeapsă pentru Adrian Năstase. Fostul premier se gândeşte să renunţe la cetăţenia română

28 Apr 2014   •   09:22
DNA cere spor de pedeapsă pentru Adrian Năstase. Fostul premier se gândeşte să renunţe la cetăţenia română
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images
UPDATE 11:55 - Procurorii DNA au cerut, astăzi, în instanţă, 1 an de pedeapsă în plus pentru fostul premier Adrian Năstase. Tribunalul Bucureşti va da o soluţie în acest caz pe data de 8 mai.

Fiul fostului premier, Andrei Năstase, a declarat, astăzi, la tribunal, că tatăl său se gândește să renunțe la cetățenia română.

„Considerăm că este un spor destul de mare, dar dacâ dânșii așa consideră. Până la urmă, doamna judecătoare va decide pedeapsa. Tatăl meu se gândește să renunțe la cetățenia română”, a spus fiul lui Adrian Năstase.
...................................................

Tribunalul Bucureşti judecă, astăzi, cererea prin care fostul premier Adrian Năstase solicită contopirea pedepselor primite în dosarele "Zambaccian" şi "Trofeul calităţii". Instanţa nu s-a putut pronunţa până acum întrucât nu a primit motivarea deciziei prin care Adrian Năstase a fost condamnat în dosarul "Zambaccian". În acest sens, fostul premier a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o contestaţie în care reclamă faptul că un complet de la această instanţă, condus de judecătorul Ionuţ Matei, tergiversează redactarea acelei motivări.

Avocaţii lui Năstase au introdus, în 23 ianuarie, la Tribunalul Bucureşti, o cerere de contopire a pedepselor primite de clientul lor în dosarele "Trofeul calităţii" şi "Zambaccian".

Fostul premier a fost condamnat pe 6 ianuarie de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în dosarul 'Zambaccian'. De asemenea, el a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de închisoare în dosarul 'Trofeul calităţii', din care a efectuat opt luni de detenţie, fiind eliberat condiţionat. Prin contopirea celor două pedepse şi dacă nu se aplică un spor de pedeapsă, Adrian Năstase va putea solicita din nou eliberarea condiţionată, cel mai probabil tot după opt luni de închisoare.


×