x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi foşti judecători de la Tribunalul Dolj, condamnaţi definitiv la câte patru ani şi şase luni de închisoare

Doi foşti judecători de la Tribunalul Dolj, condamnaţi definitiv la câte patru ani şi şase luni de închisoare

31 Ian 2014   •   09:07
Doi foşti judecători de la Tribunalul Dolj, condamnaţi definitiv la câte patru ani şi şase luni de închisoare

Doi foşti judecători de la Tribunalul Dolj, Marius Bogdan Diaconescu şi Traian Laurenţiu Anghel, au fost condamnaţi definitiv la câte patru ani şi şase luni de închisoare cu executare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ei au fost găsiţi vinovaţi că au luat 45.000 de euro mită în anul 2010 pentru a da pedepse mai blânde în cazul a trei arestaţi, potrivit Agerpres. În acelaşi dosar au fost condamnaţi doi avocaţi care au intermediat mita, respectiv Ion Militaru (avocat în Baroul Olt) - doi ani şi şase luni şi Tiberius Octavian Ciucă (avocat în Baroul Dolj) - un an şi două luni, ambii cu executarea pedepselor.

Instanţa a mai dispus confiscarea sumei de 15.000 euro de la Bogdan Diaconescu şi 5.000 euro de la Ion Militaru.

Decizia este definitivă.

Potrivit DNA, pe 5 mai 2010, Marius Bogdan Diaconescu, în calitate de judecător la Tribunalul Dolj - Secţia penală, a primit de la trei denunţători, prin intermediari, suma de 15.000 euro pentru ca, în schimb, să dispună judecarea acestora în stare de libertate şi să le aplice pedepse mai blânde.

Cei trei denunţători erau judecaţi în stare de arest preventiv pentru infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Banii au fost primiţi de Marius Bogdan Diaconescu prin intermediul colegului său, Traian Laurenţiu Anghel, judecător la aceeaşi instanţă, în baza unei înţelegeri anterioare, după ce a modificat sentinţa penală pronunţată în aceeaşi zi, reducând pedeapsa aplicată denunţătorilor de la cinci la patru ani închisoare.

Suma de 15.000 euro reprezintă o parte din totalul de 45.000 euro pretinşi şi primiţi de la denunţători de avocatul Ion Militaru, pentru a-i remite judecătorului Diaconescu prin intermediul avocatului Tiberius Ciucă şi judecătorului Laurenţiu Anghel.

În acest circuit, Ion Militaru a oprit pentru sine 13.000 euro, Octavian Tiberius Ciucă - 12.000 euro, iar Laurenţiu Anghel - 5.000 euro.

Pe 5 mai 2010, respectiv 6 mai 2010, Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat reţinerea şi arestarea judecătorilor Laurenţiu Traian Anghel şi Marius Bogdan Diaconescu.

×