x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doliu in muzica romaneasca! A MURIT la doar 33 de ani

Doliu in muzica romaneasca! A MURIT la doar 33 de ani

27 Iul 2015   •   13:12
Doliu in muzica romaneasca! A MURIT la doar 33 de ani
Sursa foto: tnobconstanta.ro

Baritonul gălățean, Florin Petre, a murit la vârsta de 33 de ani, după o grea suferință, anunta radioiasi.ro.

Artist al Teatrului Muzical ”Nae Leonard”, Florin Petre era considerat ca fiind unul cei mai valoroși baritoni ai generației sale. A urmat cursurile Liceului ”Emil Racoviță” din Galați, după care a fost acceptat la Universitatea Națională de Muzică din București.

Potrivit presei locale, încă din anul 2005, la 22 de ani, cariera tânărului bariton capătă dimensiuni internaţionale, efectuând turnee cu spectacole şi concerte în Japonia, Austria, Elveţia, Cehia, Italia etc. Din 2003 începe colaborarea cu Teatrul Muzical „Nae Leonard” Galaţi, iar din 2008 cu Teatrul Naţional de operă şi balet „Oleg Danovsky” Constanţa. În 2010, devine profesor al Colegiului Naţional de Muzică „George Enescu” din Bucureşti, iar în 2013 îi este conferit înaltul titlu ştiinţific de Doctor în Muzică. Cu doar câteva zile în urmă, primise gradul didactic I.

Repertoriul său a cuprins roluri principale de dificultate din opere celebre: Contele din Nunta lui Figaro, Leporello din opera Don Giovanni, Guglielmo din opera Cosi fan tutte, Papageno din opera Flautul Fermecat.

Colegii şi prietenii spun despre Florin Petre că a fost un luptător şi un om cu demnitate, precum şi un prieten devotat. Fără el, scena gălăţeană va fi cu siguranţă mult mai săracă. 

×
Subiecte în articol: florin petre deces