x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doliu în teatrul românesc! A murit actorul Dan Antoci

Doliu în teatrul românesc! A murit actorul Dan Antoci

06 Dec 2020   •   17:49
Doliu în teatrul românesc! A murit actorul Dan Antoci
Sursa foto: pixabay.com

Dan Antoci, actor și fost director al Teatrului de Marionete Arad, a murit duminică, 6 decembrie, la vârsta de 77 de ani, a anunțat Aradon

Absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografie din capitală, la clasa profesorului Constantin Moruzan, în 1967, Dan Antoci a jucat la teatrele dramatice din Arad, Baia Mare, Timișoara și în capitală, dar și la Teatrul de Marionete din Arad. Între 1995 și 2007 a fost director al Teatrului de Marionete, făcând parte din echipele unor spectacole precum „Spărgătorul de nuci”, „Piticul roșcovan”, „Făt Frumos din lacrimă” sau „Trei prințese fermecate”. Printre spectacolele dramatice în care a jucat se regăsesc „Hamlet”, la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara (2003 – regia Victor Ioan Frunză), „Steaua fără nume”, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad (2008 – regia Dan Vasile) sau „Livada de vișini”, la Teatrul Metropolis din București (2018 – regia Victor Ioan Frunză).

A pus bazele, alături de Monica Antoci, soția acestuia, Asociației Handicapaților Neuromotor din România – AHNR, în februarie 1990, retrăgându-se din asociație în 2006. A jucat peste 100 de roluri în teatru, câteva zeci în film, fiind premiat ca cel mai popular actor în diferite festivaluri la Arad, Timișoara și Baia Mare. A fost președintele Festivalului Internațional „Euromarionete”, reușind din această poziție să-l impună ca unul dintre cele mai importante festivaluri de gen din Europa Centrală și de Est.

×
Subiecte în articol: Dan Antoci