x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dorel Vișan, mesaj de Ziua Națională: „Trebuie întărită familia, trebuie întărită Biserica, trebuie întărită organizațiile de tineri și trebuie întărit românismul”

Dorel Vișan, mesaj de Ziua Națională: „Trebuie întărită familia, trebuie întărită Biserica, trebuie întărită organizațiile de tineri și trebuie întărit românismul”

de Redacția Jurnalul    |    01 Dec 2022   •   14:10
Dorel Vișan, mesaj de Ziua Națională: „Trebuie întărită familia, trebuie întărită Biserica, trebuie întărită organizațiile de tineri și trebuie întărit românismul”
Sursa foto: FOTO - Victor Stroe

Marele actor Dorel Vișan a transmis un mesaj de Ziua Națională a României.

”Prin ochii mei nu arată prea bine. Poate prin la ochii altora să arate mai bine. În primul rând, nu arată bine că se dezromânizează și, în al doilea rând, nu arată bine pentru că nu se mai cultivă sentimentul patriotic, românismul.

Ne-am făcut așa dintr-o dată europeni și mondiali, fără să ținem cont că de fapt noi avem o origine la care trebuie să ne întoarcem mereu, să nu ne pierdem identitatea”, a declarat Dorel Vișan.

Întrebat care este mesajul său pentru români, maestrul a răspuns: ”Să se deștepte! Dacă cântă în fiecare zi ”Deșteaptă-te, Române”, să se deștepte și să înțeleagă că dacă melodiile noastre spunem că tot ce-i românesc nu piere, atunci trebuie să ne ocupăm ca să nu piară și să educăm generațiile tinere în acest spirit.

Poate că trebuie să introducem mai multe ore de istorie în școală și de educație și să renunțăm la alte lucruri care nu-i formează pe tineri și pe copii. Trebuie întărită familia, trebuie întărită Biserica, trebuie întărită organizațiile de tineri și trebuie întărit românismul”.

Dorel Vișan, mesaj emoționant pentru români, de Ziua Națională

 

×