x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bărbat reținut într-un dosar de evaziune fiscală cu deșeuri. Prejudiciul ajunge la 1 milion de lei!

Bărbat reținut într-un dosar de evaziune fiscală cu deșeuri. Prejudiciul ajunge la 1 milion de lei!

de Redacția Jurnalul    |    18 Mar 2023   •   19:30
Bărbat reținut într-un dosar de evaziune fiscală cu deșeuri. Prejudiciul ajunge la 1 milion de lei!
Sursa foto: Hepta

Un bărbat de 25 de ani, reprezentant al unei firme, a fost reținut de polițiștii Capitalei pentru 24 de ore într-un dosar de evaziune fiscală cu deșeuri, în care prejudiciul ajunge la un milion de lei.

Potrivit Poliției Capitalei, poliţiştii din Serviciul de Investigare a Criminalității Economice - Sector 4 au făcut patru percheziții domiciliare și au pus în plicare cinci mandate de aducere, în județul Ilfov, într-un dosar penal de evaziune fiscală.

Din octombrie 2016 până în prezent, în mod repetat, un bărbat de 25 de ani, reprezentant al unei firme, nu ar fi înregistrat veniturile realizate ca urmare a vânzării unor cantități de materiale reciclabile (aproximativ 1.000 de tone deșeuri), către mai multi beneficiari.

Din cercetări, s-a stabilit că prejudiciul cauzat în dauna bugetului consolidat al statului este estimat la 1.000.000 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost identificate mai multe bunuri și înscrisuri cu valoare probatorie, printre care 28 carduri de bancare de combustibil și de credit.

În baza mandatelor de aducere, persoanele vizate au fost duse la audieri, iar față de bărbatul de 25 de ani a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

De asemenea, s-a dispus instituirea măsurilor asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile ale bănuitului până la concurența sumei de 802.171 lei.

Cercetările sunt continuate de către polițiști sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

(sursa: Mediafax)

×