x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosarul despăgubirilor ANRP. Marko Attila: Singura mea vină este că am făcut parte dintr-o comisie

Dosarul despăgubirilor ANRP. Marko Attila: Singura mea vină este că am făcut parte dintr-o comisie

21 Noi 2014   •   23:21
Dosarul despăgubirilor ANRP. Marko Attila: Singura mea vină este că am făcut parte dintr-o comisie

Deputatul UDMR de Covasna Marko Attila, cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru abuz în serviciu în dosarul despăgubirilor acordate de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), susţine că singura lui vină e că 'a făcut parte dintr-o comisie'.

Marko Attila a declarat că a fost audiat în cursul serii zilei de joi de către procurorii DNA, în calitate de fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, care i-au adus la cunoştinţă învinuirile, însă nu cunoaşte conţinutul dosarului, prin urmare nu poate face declaraţii pe marginea acestuia.

"Singura mea vină, dacă se poate spune aşa, este că am făcut parte dintr-o comisie. Nu am dat declaraţii nici procurorilor DNA pentru că nu cunosc dosarul, ştiu doar ce am văzut din comunicate şi ce s-a spus despre procurorul Alina Bica (...) Nu cunosc cazul Bica şi nu am avut legătură", a declarat Marko Attila.

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut vineri Parlamentului ridicarea imunităţii deputatului UDMR Marko Attila în vederea reţinerii şi arestării preventive. Potrivit DNA, Marko Attila este urmărit penal pentru abuz în serviciu, faptă săvârşită în calitate de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), în dosarul în care a fost reţinută, alături de alte persoane, şi şefa DIICOT, Alina Bica, propuşi vineri pentru arestare preventivă.

×