x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosarul lui Chiţac, amânat pentru ianuarie

Dosarul lui Chiţac, amânat pentru ianuarie

17 Dec 2008   •   00:00
Dosarul lui Chiţac, amânat pentru ianuarie

Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a amânat, astăzi, pentru 14 ianuarie 2009, dosarul în care fostul general în rezervă Mihai Chiţac solicită întreruperea executării pedepsei de 15 ani de închisoare, primită pentru reprimarea violentă a Revoluţiei de la Timişoara.



La termenul de astăzi, avocata lui Chiţac, Alice Drăghici, a declarat că acesta suferă de grave probleme cardiologice şi este necesară o intervenţie chirurgicală de urgenţă, ce se poate efectua numai în străinătate. Alice Drăghici a solicitat un termen mai scurt, însă instanţa a fixat următorul termen al procesului pentru 14 ianuarie, deoarece Institutul Naţional de Medicină Legală 'Mina Minovici' nu a finalizat expertiza medicală. INML trebuie să stabilească dacă Mihai Chiţac suferă de o boală gravă care face imposibilă executarea pedepsei.

Foştii generalii în rezervă Victor Atanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac se află încarceraţi la Spitalul Penitenciar Jilava. Comisia de individualizare a regimurilor din cadrul Spitalului-Penitenciar Jilava a stabilit regimul închis de executare a pedepsei pentru cei doi. Completul de nouă judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a respins, pe 15 octombrie, printr-o decizie definitivă şi irevocabilă, recursul declarat de Victor Atanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac, condamnaţi de Secţia penală a ÎCCJ în dosarul Revoluţiei de la Timişoara, la 15 ani de închisoare pentru omor deosebit de grav. Magistraţii ÎCCJ au decis pe 2 aprilie 2007 condamnarea la câte 15 ani de închisoare a generalilor în rezervă Victor Atanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac pentru omor deosebit de grav. Pe latură civilă, instanţa a admis în parte plata de către cei doi, în solidar cu Ministerul Apărării, de despăgubiri cerute de părţile civile din proces.
Agerpres

×
Subiecte în articol: romania chitac