x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Două căprioare captive, descoperite într-o gospodărie din județul Bacău

Două căprioare captive, descoperite într-o gospodărie din județul Bacău

de Redacția Jurnalul    |    17 Dec 2023   •   18:40
Două căprioare captive, descoperite într-o gospodărie din județul Bacău

Două căprioare captive au fost descoperite de jandarmi într-o gospodărie din județul Bacău. Animalele vor ajunge la grădina zoologică, iar proprietarul gospodăriei a fost sancționat.

Un bărbat din localitatea Podu Turcului în curtea căruia jandarmii au observat, în timpul unei patrulări, două căprioare ţinute captive, a fost sancționat de jandarmii băcăuani.

Bărbatul ţinea animalele în propria curte, lucru interzis de lege, și a fost sancționat cu avertisment, deoarece nu a putut dovedi provenienţa căprioarelor, catalogate ca animale sălbatice.

„Activităţile specifice efectuate au relevat faptul că în gospodăria unui bărbat, de pe raza localității Podu Turcului, erau ţinute în captivitate, fără autorizare, două exemplare mature din specia căprior, respectiv două femele, contrar prevederilor legale. Bărbatul a fost sancţionat cu avertisment, pentru încălcarea prevederilor art. 23 lit. f din Legea 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic”, au transmis jandarmii.

Jandarmii au anunţat Asociatia Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Bacău, ai cărei reprezentanţi vor prelua căprioarele, care vor ajunge la o grădină zoologică.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: caprioare captive gospodarie