x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dr. Virgil Musta: Spitalele vor fi copleșite și avem oricum resurse limitate. Singura soluție este să nu ne îmbolnăvim și asta se face doar prin prevenție

Dr. Virgil Musta: Spitalele vor fi copleșite și avem oricum resurse limitate. Singura soluție este să nu ne îmbolnăvim și asta se face doar prin prevenție

25 Iul 2020   •   13:46
Dr. Virgil Musta: Spitalele vor fi copleșite și avem oricum resurse limitate. Singura soluție este să nu ne îmbolnăvim și asta se face doar prin prevenție
Sursa foto: Antena 3

Doctorul Virgil Musta a atras atenția că spitalele sunt din ce în ce mai pline, inclusiv spitalele suport, în contextul în care sâmbătă, 25 iulie, a fost înregistrat un nou record de infectări cu coronavirus, respectiv 1.284 de cazuri. 

„Doborâm record după record, în fiecare zi, ceea ce este un lucru foarte rău. Spitalele devin tot mai pline. La noi, în Timișoara, nu doar Victor Babeș este plin, ci și spitalele suport. Suntem într-o situație dificilă, probabil vom primi și un spațiu de izolare într-un cămin, pentru că nu mai facem față afluxului de pacienți cu infecția cu SARS-CoV-2, unde vor ajunge pacienții asimptomatici cu forme ușoare care nu-și doresc sau n-au posibilitatea izolării la domiciliu”, a spus șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, Virgil Musta, într-o intervenție la Digi24. 

„Terapia intensivă este plină, a intrat în funcțiune și unitatea mobilă de terapie intensivă, iar, pe secție, avem foarte mulți pacienți care necesită oxigen, încă nu sunt critici, dar necesită terapie cu oxigen”, a mai atras atenția dr. Musta. 

Șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara a mai atras atenția că nu vom face față pandemiei, dacă nu se reușește impunerea respectării regulilor de bază pentru prevenirea bolii, respective masca, spălatul pe mâini și distanțarea socială. 

„Nu știu care este soluția la momentul de față, dar este cert că-n toată lumea, acolo unde regulile se respectă, pandemia este ținută sub control, iar unde nu, din păcate, vedem, se întâmplă ce se întâmplă și la noi în țară. Spitalele vor fi copleșite și avem oricum resurse limitate, singura soluție e să nu ne îmbolnăvim și asta se face doar prin prevenție” a mai explicat medicul. 
 

×
Subiecte în articol: Virgil Musta coronavirus