x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dragoş Pătraru a făcut publice înregistrările în care conducerea TVR jigneşte jurnaliştii

Dragoş Pătraru a făcut publice înregistrările în care conducerea TVR jigneşte jurnaliştii

de Georgiana Oprea    |    03 Mai 2018   •   15:50
Dragoş Pătraru a făcut publice înregistrările în care conducerea TVR jigneşte jurnaliştii
Sursa foto: Facebook

De Ziua Libertăţii de Exprimare, Dragoş Pătraru, relizatorul celei mai vizionate emisiuni de pe TVR 1, Starea Naţiei, a publicat pe blogul personal o parte a anchetei la care lucrează împreună cu echipa Starea Naţiei şi care vizează derapajele conducerii teleziviunii publice.

Numele la care Dragoş Pătraru a făcut referire sunt Doina Gradea, preşedinte director general SRTV, şi Eduard Dârvariu, director TVR 1 şi producător executiv, atrăgând atenţia asupra opiniilor pe care cei doi le au despre TVR, despre misiunea publică a televiziunii, despre legile care guvernează TVR, cât şi despre raportarea la putere şi jurnalism.

Într-un filmuleţ de 11:52, Dragoş Pătraru prezintă o parte din descoperirile pe care le-a făcut despre conducerea TVR. Jurnalistul promite că urmează o producţie mult mai amplă, care va scoate la iveală mai multe abuzuri.

În înregistrările oferite, Doina Gradea jigneşte jurnaliştii TVR. “Băi, şi se duce reportera noastră, care e o tipă cu cap de porc (...)”. De asemenea, aceasta atrage atenţia asupra manierei în care jurnaliştii TVR tratează partidul aflat la putere: “Când a fost PNL-ul la guvernare, s-au luat de PNL. Când a fost PD, s-au luat de PD. Acum că sunt ăştia, se iau de ăştia. Au o ură, aşa. Ies din nişte scorburi, aşa! Ştii? Hateri de profesie. Ei nu sunt împotriva unui partid ei sunt împotrivă de profesie şi atât.”

În ceea ce-l priveşte pe Eduard Dârvariu, acesta critică realizatorii de emisiuni de la TVR: “ Bă, dacă mă chinui să le conving pe femeile alea de fac emisiunea de sănătate să facă ceva modern şi le-am zis: << bă, măcar uitaţi-vă la Oana Cuzino şi vedeţi cum filmează, cum încadrează, cum ilustrează >> şi ele vin în continuare într-o emisiune de o oră, ocupată de trei interviuri în studio cu trei doctori. Ţinem un ditamai studioul pentru trei emisiuni de 0.1!”.

×
Subiecte în articol: tvr Dragoș Pătraru inregistrari