x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Drapelul ucrainean a fost arborat în fața sediului central al MAE

Drapelul ucrainean a fost arborat în fața sediului central al MAE

de Redacția Jurnalul    |    24 Feb 2024   •   14:40
Drapelul ucrainean a fost arborat în fața sediului central al MAE

Drapelul ucrainean a fost arborat în fața sediului central al MAE. De asemenea, pe parcursul serii sediul ministerului român va fi iluminat în culorile drapelului ucrainean. Sâmbătă se împlinesc doi ani de la începutul războiului din Ucraina.

MAE a transmis un mesaj în care anunță măsurile luate sâmbătă.

„Ministerul Afacerilor Externe arborează în data de 24 februarie 2024 drapelul ucrainean în fața sediului central. În cursul serii, sediul central al MAE va fi iluminat în culorile drapelului ucrainean. De asemenea, Misiunile Diplomatice și Oficiile Consulare ale României în străinătate se vor ralia inițiativelor europene pe plan local, semnalând astfel solidaritatea României cu Ucraina și cu poporul ucrainean”, a transmis MAE.

Ministrul Afacerilor Externe Luminița Odobescu și ministerul anunță că România va fi în continuare solidară cu Ucraina.

„România, alături de întreaga comunitate internațională, deplânge pierderile de vieți omenești și condamnă crimele de război și crimele împotriva umanității comise de forțele ruse în Ucraina și împotriva Ucrainei. Nu poate exista pace durabilă în Ucraina fără tragerea la răspundere a tuturor celor vinovați de comiterea acestor crime. Marcăm în această lună nu doar doi ani de la declanșarea războiului de agresiune împotriva Ucrainei, ci și zece ani de la anexarea ilegală a Crimeei. Această dublă comemorare trebuie să fie totodată un moment pentru a reafirma aprecierea comunității internaționale pentru sacrificiul, eroismul și reziliența extraordinare demonstrate de poporul ucrainean. În fața barbariei și a agresiunii, poporul ucrainean continuă să lupte pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, precum și pentru viitorul său european și euro-atlantic”, a mai transmis MAE.

MAE anunță că „România va sprijini, în continuare, pe toate palierele, lupta legitimă a Ucrainei pentru independența, suveranitatea și integritatea sa teritorială”.

„Țara noastră va rămâne printre cei mai activi susținători ai parcursului european și euro-atlantic al Ucrainei. În plan bilateral, viitorul parteneriat strategic dintre România și Ucraina va contribui în mod concret și consistent la securitatea și prosperitatea regiunii extinse a Mării Negre. Pentru România, un stat ucrainean sigur, rezilient, democratic și prosper rămâne un obiectiv fundamental de politică externă”, a precizat MAE.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: drapel ucrainean sediul mae