x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Droguri VIP - Dan Petrescu: "Nu am tangenta cu drogurile"

Droguri VIP - Dan Petrescu: "Nu am tangenta cu drogurile"

28 Iun 2004   •   00:00
Droguri VIP - Dan Petrescu: "Nu am tangenta cu drogurile"

OBSERVATOR

Antrenorul Dan Petrescu - chemat la audieri ca martor in dosarul "Cocaina" - sustine ca nu are nici o legatura cu traficul de narcotice si ca singura sa "vina" este aceea de a fi fost prezent la descinderea facuta de Politie, in noiembrie 2002, intr-un club bucurestean, cand au fost gasite droguri. "Urmeaza sa fiu audiat ca martor pentru ce s-a intamplat in luna noiembrie 2002 (...), unde singura mea vina si a fostei sotii este numai aceea ca am fost prezenti in momentul in care s-a afirmat ca s-ar fi gasit in club un pachetel care putea sa contina substante drogante", a declarat antrenorul Dan Petrescu, sambata, intr-o conferinta de presa.

CURIOZITATI. Dan Petrescu sustine ca in cei doi ani care au trecut de la incidentul din clubul bucurestean nu a fost niciodata contactat de anchetatori, singura convocare la audieri fiind cea primita in urma cu doua zile. Antrenorul nu a oferit detalii despre ce s-a intamplat in club in seara descinderii, invocand ca acestea sunt fapte care trebuie dezvaluite intai anchetatorilor. "In concluzie, vreau sa precizez ca eu nu am nici o tangenta, in general, cu traficul sau consumul de droguri si, cu atat mai mult, cu acest dosar intitulat "Cocaina"", a adagat antrenorul Dan Petrescu.

CRITICA. Pe de alta parte, Dan Petrescu a criticat faptul ca procurorul general a mentionat numele lui printre persoanele audiate in acest caz, atragand atentia ca el este singurul martor a carui identitate a fost facuta publica. El considera ca odata facut public numele sau in contextul acestei anchete risca sa fie contactat de "persoane interesate in cauza (...) pentru a denatura adevarul si, in functie de aceasta, stabilirea adevarului si a raspunderii penale". Procurorul general al Romaniei, Ilie Botos, a declarat vineri ca antrenorul Dan Petrescu va fi audiat ca martor de procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie in cauza complexa de trafic si consum de droguri, cunoscuta drept dosarul "Cocaina". Potrivit lui Botos, a fost citata si va fi audiata de procurori, in zilele urmatoare, si fosta sotie a antrenorului Dan Petrescu, Dana, care va raspunde procurorilor tot in calitate de martor in aceasta cauza, in care, printre altii, sunt cercetati Raluca Sandu - fiica presedintelui Federatiei Romane de Fotbal - si varul ei, Robert Mircea Sandu. (A.M.)

ISTORIC

Dupa doua zile de audieri, Parchetul a inceput urmarirea penala a lui Ion Alexandru Tiriac pentru trafic si consum ilicit de droguri de mare risc si punerea la dispozitie a locuintei in vederea consumului de droguri, iar fata de Ileana Lazariuc, pentru detinere de droguri in vederea consumului propriu. In dosarul 117/2004 al Sectiei de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog, din cadrul Parchetului, care priveste pe Radu Nastase si Robert Mircea Sandu, au fost arestate 11 persoane pentru trafic si consum de droguri.
×
Subiecte în articol: observator droguri petrescu dan