x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dumitru Dragomir a fost eliberat. Fostul şef al LPF va fi cercetat în stare de libertate

Dumitru Dragomir a fost eliberat. Fostul şef al LPF va fi cercetat în stare de libertate

08 Apr 2014   •   07:59
Dumitru Dragomir a fost eliberat. Fostul şef al LPF va fi cercetat în stare de libertate

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a fost eliberat după mai bine de cinci ore de audieri la Tribunalul Bucureşti. Alţi doi inculpaţi în Dosarul LPF, omul de afaceri Mihai Corbu şi pilotul de curse Radu Arhire, reţinuţi luni alături de Dragomir, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile.

"Uite că s-a făcut dreptate. Pentru că eu nu eram din filmul ăsta", a declarat Dumitru Dragomir, care va fi cercetat în libertate pentru spălare de bani, evaziune fiscală şi delapidare.

Potrivit rechizitoriului, Dumitru Dragomir i-ar fi determinat pe membrii LPF să aprobe plata unui comision de 12.102.648 de lei în favoarea unei firme administrate de Mihai Corbu şi Radu Arhire drept contravaloare a unor servicii de intermediere fictive, în scopul însuşirii sumei.

Pentru realizarea acestui scop, profitând de calitatea sa de preşedinte al LPF, Dragomir a creat, în paralel cu circuitul licit de vânzare (prin negociere directă) a drepturilor de televizare către SC R. SRL, un circuit ilicit - fictiv, apt să creeze confuzia cu cel licit, în scopul delapidării sumei de 3.000.000 de euro din patrimoniul LPF. El a inserat în circuitul fictiv un contract de intermediere, care atestă desfăşurarea unor activităţi de identificare pe piaţă a unui cumpărător, cu societatea administrată de Mihai Corbu şi Radu Arhire.

În baza contractului de intermediere, fostul preşedinte al LPF a obţinut aprobarea plăţii de către Adunarea Generală a Acţionrilor (AGA), a unui comision de 5% din preţ către societatea administrată de inculpatul Mihai Corbu, cunoscând că aceste servicii nu au fost prestate.

×