x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator EcoAssist/ Proiect universitar de viitor - Tomberoane ecologice

EcoAssist/ Proiect universitar de viitor - Tomberoane ecologice

de Alexandru Nastase    |    19 Apr 2007   •   00:00
EcoAssist/ Proiect universitar de viitor - Tomberoane ecologice

Universităţile de stat din Bucureşti ar putea beneficia în curând de un sistem de gestiune separată a deşeurilor, care face posibilă reciclarea acestora. Sistemul a fost implementat până acum la ASE.

Proiectul EcoAssist a fost implementat în cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) din Bucureşti începând din mai 2005. EcoAssist a făcut trecerea la un sistem de gestiune separată şi reciclare a deşeurilor. Astfel, pe holurile instituţiei au fost amplasate până de curând prize de câte trei pubele în care se puteau arunca separat hârtie/carton, PET (sticle de plastic şi ambalaje de snacks-uri, croissant etc.) şi alte deşeuri menajere.

ABSOLVENTA. Ideea proiectului aparţine unei absolvente a ASE, Liana Buzea, care a lucrat patru ani pentru punerea în practică a EcoAssist. "M-am documentat asupra modului de realizare, implementare şi coordonare de proiect şi am studiat traseul deşeurilor în procesul de reciclare". Ea este însă mulţumită că, în ciuda efortului susţinut pe care l-a depus pentru realizarea EcoAssist, a reuşit să atragă în parteneriat societatea de salubritate REBU, care a ridicat separat deşeurile de hârtie şi PET-urile din ASE şi le-a transportat la mai multe firme specializate în vederea reciclării.

Anul trecut, media de colectare selectivă în ASE a deşeurilor reciclabile a fost de 30%. Liana spune că în prezent a reuşit să atragă susţinerea Ministerelor Mediului şi Dezvoltării Durabile şi al Educaţiei şi Cercetării pentru extinderea EcoAssist în cadrul tuturor instituţiilor de învăţământ interesate. "Doresc să înscriu proiectul la programele de accesare a fondurilor europene", a promis Liana, conştientizând că această iniţiativă va avea efecte pozitive, deoarece "printre priorităţile Planului Naţional de Dezvoltare 2007-2013 se numără şi protejarea şi îmbunătăţirea calităţii mediului".

×
Subiecte în articol: verde! ecoassist