x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Când politicul și justiția merg de braț la cumpărături! Elena Udrea și Alina Bica, fotografiate împreună la shopping la Paris

Când politicul și justiția merg de braț la cumpărături! Elena Udrea și Alina Bica, fotografiate împreună la shopping la Paris

de Dan Constantin    |    Adrian Mogos    |    30 Oct 2014   •   15:49
Când politicul și justiția merg de braț la cumpărături! Elena Udrea și Alina Bica, fotografiate împreună la shopping la Paris

O mică vacanţă la Paris, între prietene, într-un hotel de lux iată ultima “ofertă” electorală a Elenei Udrea. Candidatul cel mai onest, plasat acum, potrivit dezvăluirilor din presa germană în intersecţia şpăgilor, în afacerile Microsoft şi EADS, apare într-o suită de fotografii în compania Alinei Mihaela Bica, şeful DIICOT.

Bica Alina Mihaela se afla la Paris nu pentru a lua vreun interogatoriu prietenei Udrea. De dosarele fostei ministrese se ocupă, cică, alţi procurori de la DNA. Bica, mama Codului Penal, era în “misiune” la Paris pentru cumpărături. Fotografiile arată un grup de fete vesele, reunite sub deviza “Să ne simtem bine!”. Şi aveau toate motivele să se bucure, de Oraşul lumină. Stăteau la un hotel exclusivist de 5 stele în centrul Parisului. Gastronomie, spa, grădină interioară, baruri.... viaţă. Notele de plată arată că obrazul subţire cu cheltuială se ţine.

După “capacitatea” pachetelor, zilele vacanţei pariziene nu au avut un caracter cultural. N-au scăpat “mamei infracţionalităţii organizate”, Bica, şi “mamei fondurilor europene”, Udrea, magazinele de lux, buticurile pline de farmec. Miile de euro au curs râu. La fel şi şampania a făcut valuri, după specificaţiile din notele de la room service.
Un boy vânjos afro-american, le ajuta pe cele două graţii să-şi care marafeturile, să ţină portiera maşinii închiriate – un 4x4 voluminos – şi să contribuie la plăcerea sejurului. Şefa DIICOT, Elena Bica simbolul independenţei Justiţiei şi a investigaţiilor nemiloase, de braţ cu Elena Udrea, persoana cu potenţial de investigare a gestiunii banului public cât pentru şapte parchete – iată tabloul care arată de ce este atât de onestă şi nepătată de dosare pupila preşedintelui Băsescu.

Pozele au căzut din cer, ca un trăznet. Udrea, oricum este terminată după arestarea fostului soţ. Imaginile pun capac peste o carieră politică încheiată chiar mai devreme decât mandatul lui Băsescu.

Excursia de la Paris mai aduce un “premiu”: compromiterea Alinei Mihaela Bica. Persoană controversată, care a arătat încă o dată că stă bine la portofel dar prost la IQ.
Generaţia de băsişti pregătiţi să continue sistemul – formată din Kovesi, Codruţ Olaru, Bica – iată, pierde o perlă a coroanei. Demisie uşoară, doamnă procuroare sufocată de independenţă şi trimisă în ridicol de 5 stele!
Vorba mentorului dumneavoastră: anturajul strică!
______________________

Udrea și șefa DIICOT, la braț pe Champs-Élysées. Blonda și procuroarea lui Băsescu au înfrățit politica și justiția la Chanel
Site-ul http://joscenzura2014.wordpress.com a publicat ieri mai multe fotografii și documente din care reiese că procurorul șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – DIICOT s-a distrat la Paris în februarie 2014 în compania Elenei Udrea și Anei Maria Topoliceanu, fost director a Companiei Naționale de Investiții. Conform aceleiași surse, aceste imagini “zac în mai multe redacții din București. Au fost ținute la sertar în urma unor presiuni de neimaginat. S-a acumulat prea multă frustrare în urma blocării acestei reușite jurnalistice”. Documentele postate pe acest site arată că Alina Bica a cheltuit sume importante, cu mult peste salariul său de procuror. Purtătorul de cuvânt al DIICOT a precizat că nu poate să facă nici un comentariu întrucât aceste imagini nu au legătură cu dosarele aflate în lucru și că vizita Alinei Bica la Paris a fost una privată. Nici Consiliul Superior al Magistraturii nu a avut nici o reacție. Antena 3 menționa în aprilie 2013 că patru dintre procurorii propuși de Ponta în funcții de conducere sunt ai președintelui Băsescu: Codruța Kovesi, Codruț Olaru, Bogdan Licu și Alina Bica. (continuare pagina 3)
Alina Bica a fost propusă atunci procuror șef al DIICOT, funcție pe care a și obținut-o, cu toate că a avut o funcție politică (PDL), în mandatul fostului ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, când a fost secretar de stat. Conform Antena 3 Bica este considerată o apropiată a lui Sorin Blejnar și a multor corupți din PDL. Mass-media a arătat implicarea Alinei Bica în achiziționarea discreționară a gazelor naturale de către unii consumatori. În 2009, pe când era secretar de stat în Ministerul Justiției, a vizat legalitatea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 54/2009 prin care unii consumatori, printre care și Interagro, au cumpărat gaze naturale la prețuri mai mici. |n acest dosar, Varujan Vosganian și Adriean Videanu au fost acuzați de DIICOT de complot și subminarea economiei naționale în favoare omului de afaceri Ioan Nicoale, patronul Interagro și al echipei de fotabl Astra Giurgiu. |n acest dosar în care procurorul șef al DIICOT, Alina Bica, și-a dat avizul de legalitate prejudiciul era de 130 de milioane de dolari. Când a fost întrebată de membrii CSM de ce Ioan Nicolae, prezentat de procurorii DIICOT liderul grupării infracționale, nu este arestat, Alina Bica a precizat că procurorul de caz decide măsurile din dosar.

Altă veche prietenie
Pe de altă parte, Ana Maria Topoliceanu, fosta șefă a CNI este o veche prietenă a Elenei Udrea. Conform romaniacurata.ro cele două au fost partenere de afaceri: “Ana Maria Topoliceanu a fondat, în 2002, cu Elena Udrea compania Elan Grup, iar după ce PD a ajuns la guvernare în 2004 a fost numită membru în Consiliul de Administrație al Regiei Administrației Protocolului de Stat RA – APPS, pe când această regie se afla sub influența cuplului Udrea-Cocoș“. Udrea a numit- pe Topoliceanu în consiliele de administrație a mai multor companii deținute de Ministerului Turismului, când Udrea era ministru, și mai apoi a angajat-o consilier personal. Topoliceanu a fost numită director la Compania Națională de Investiții, din subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale condus de Elena Udrea. Bica și Udrea au stat la Paris la hotelul Le Bristol. Aici o cameră costă 900 de euro pe noapte. În facturile publicate de blogul joscenzura2014, apar mese de sute euro, dar și plata (15 euro) către portarul hotelului, probabil pentru căratul bagajului șefei DIICOT. Udrea și șefa DIICOT mai apar în fotografii ieșind din magazine de lux. Bica a umplut portbagajul unui taxi cu cumpărături de lux. Alina Bica a ajuns pe 14 februarie 2014, chiar de Ziua |ndrăgostiților, la hotelul la care era cazată Elena Udrea, care venise cu o zi mai devreme. Conform Antena 3, Consiliul Superior al Magistraturii se va întâlni în regim de urgență pentru a discuta partida de shopping a procurorului șef al DIICOT cu Elena Udrea. Dorin Cocoș, pe vremea când era soțul Elenei Udrea, a fost arestat în dosarul șpăgii din dosarul Microsoft. El a primit un comision de 8 – 9 milioane de euro bani gheață pentru a interveni în licitațiile pentru licențe informatice.





×