x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elevă din Argeș, suspectă de meningită

Elevă din Argeș, suspectă de meningită

16 Mai 2019   •   11:13
Elevă din Argeș, suspectă de meningită

O adolescentă în vârstă de 16 ani, elevă a unui liceu din Pitești, judetul Argeș, este suspectă de meningită meningococică, a transmis Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.

Eleva a fost transferată de la Spitalul de Pediatrie Pitești, la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. dr “Matei Balș” din București, în dimineața zilei de 15 mai 2019.

„Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș a întreprins toate măsurile care se impun în astfel de situații, conform metodologiei stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică. Astfel, au fost stabiliți contacții direcți și a fost administrată chimio – profilaxie pentru 34 de elevi, 10 cadre didactice și personal auxiliar, precum și pentru alți 2 contacți din familie”, se arată în comunicatul ministerului.

De asemenea, în unitatea de învățământ au fost instituite măsuri de curățenie și dezinfecție, mai spun autoritățile.

Luna trecută, patru elevi de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București au fost depistați pozitiv cu meningită meningococică, iar o elevă a murit. De asemenea, o adolescentă de 15 ani din Vaslui a decedat luna trecută la Spitalul Județean din Iași de aceeași boală.www.edupedu.ro

×
Subiecte în articol: elevă meningită argeş