x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elevi de clasa a VII-a din Constanţa, intoxicaţi după ce unul dintre ei a spart o fiolă cu sulfat de amoniu

Elevi de clasa a VII-a din Constanţa, intoxicaţi după ce unul dintre ei a spart o fiolă cu sulfat de amoniu

de Agerpres    |    13 Oct 2014   •   17:43
Elevi de clasa a VII-a din Constanţa, intoxicaţi după ce unul dintre ei a spart o fiolă cu sulfat de amoniu

Cei cinci elevi de clasa a VII-a intoxicaţi luni cu vapori de sulf, la Liceul "George Călinescu" din Constanţa, au o stare de sănătate bună, nefiind necesară spitalizarea lor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, Cristina Maria Ivan, elevii au acuzat "simptome de iritare locală, tulburări de vedere, greaţă şi vărsături", situaţie ce a determinat-o pe directoarea liceului să apeleze, prin numărul unic de urgenţe 112, serviciul de ambulanţă.

Conducerea liceului şi cea a ISJ au demarat verificări în acest caz.

"Conducerea Liceului Teoretic 'G. Călinescu' a demarat procedura de sancţionare a celor care se fac vinovaţi de introducerea în unitatea şcolară de substanţe iritante şi de punerea în pericol a sănătăţii elevilor. De asemenea, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a declanşat o anchetă cu privire la verificarea circumstanţelor producerii incidentului", a informat, printr-un comunicat remis presei, purtătorul de cuvânt al ISJ.

Cinci elevi de clasa a VII-a de la Liceul "George Călinescu" din Constanţa au fost duşi luni cu ambulanţa la spital după ce s-au intoxicat cu vapori de sulf. Reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa au declarat că elevii s-au intoxicat după ce, într-o recreaţie, unul dintre ei ar fi spart o fiolă pe care o avea la el. Pe recipientul respectiv era inscripţionat "sulfat de amoniu".

Elevii intoxicaţi şi transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe Constanţa sunt patru băieţi şi o fată.

Conducerea unităţii de învăţământ a declanşat o anchetă în acest caz, din primele verificări reieşind că elevul care a provocat incidentul a cumpărat fiola cu sulfat de amoniu de la un magazin.

×
Subiecte în articol: Sulfatul de amoniu scoala constanta