x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elise Stan, despre Marioara Murărescu: A ştiut să valorifice folclorul românesc, a fost o perfecţionistă

Elise Stan, despre Marioara Murărescu: A ştiut să valorifice folclorul românesc, a fost o perfecţionistă

31 Ian 2014   •   13:31
Elise Stan, despre Marioara Murărescu: A ştiut să valorifice folclorul românesc, a fost o perfecţionistă

Realizatoarea TV Elise Stan apreciază că Marioara Murărescu a fost, este şi va rămâne un nume de rezonanţă în muzica populară românească, graţie modului în care a promovat folclorul autohton.

'A ştiut să valorifice folclorul românesc', a declarat vineri, pentru Agerpres, Elise Stan despre realizatoarea 'Tezaurului Folcloric'. Ea a descris-o ca fiind 'un om care mergea până la detaliu, o perfecţionistă, un om foarte exigent cu toţi dar şi cu sine'.

De asemenea, Stan a remarcat faptul că emisiunile Marioarei Murărescu au valoare de document, deoarece acestea surprind satul românesc într-o lumină care în prezent nu mai există.

'Nu credeam să vorbesc de Marioara Murărescu la trecut. (...) Este o pierdere pentru lumea folclorului dar şi pentru românii de pretutindeni', a adăugat Elise Stan, notând că emisiunea Marioarei Murărescu se bucura de succes şi în diaspora. De asemenea, Elise Stan a menţionat că Murărescu nu a încetat să-şi facă planuri profesionale şi avea proiecte la care se gândea chiar pe patul de spital.

Realizatorul TV Marioara Murărescu a murit în noaptea de joi spre vineri, la vârsta de 66 de ani. Aceasta a fost, timp de peste 30 de ani, realizatoarea emisiunii 'Tezaur Folcloric' a TVR.

×
Subiecte în articol: a murit marioara murarescu elise stan