x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zona euro s-a redresat în mod neașteptat

Zona euro s-a redresat în mod neașteptat

de Redacția Jurnalul    |    21 Apr 2023   •   16:15
Zona euro s-a redresat în mod neașteptat
Sursa foto: Hepta

Redresarea neașteptată a zonei euro s-a intensificat în mod neașteptat în luna aprilie, este concluzia specialiștilor care au analizat evoluția din Uniunea Europeană.

Relansarea economică a zonei euro a accelerat în mod neașteptat în această lună deoarece industria dominantă a serviciilor din blocul comunitar a înregistrat o creștere a cererii, compensând cu mult scăderea tot mai accentuată din industria prelucrătoare, conform Reuters.

Indicele PMI, realizat de S&P Global și considerat un bun indicator al sănătății economice generale, a ajuns la cel mai înalt nivel al ultimelor 11 luni. Indicele a fost de 54,4 în aprilie, față de 53,7 în martie, potrivit datelor publicate vineri.
Această cifră este mult peste pragul de 50 care separă creșterea de contracție.

„Indicii HCOB Purchasing Managers Indices pentru zona euro arată o imagine de ansamblu foarte prietenoasă a unei economii care continuă să-și revină. Cu toate acestea, o privire mai atentă relevă faptul că creșterea este distribuită foarte inegal. De exemplu, decalajul dintre sectorul serviciilor, parțial în plină expansiune, pe de o parte, și sectorul manufacturier, în curs de slăbire, pe de altă parte, s-a adâncit și mai mult", a declarat Cyrus dela Rubia, economist șef la Hamburg Commercial Bank.

Pentru a face față cererii în creștere, firmele au mărit numărul de angajați în cel mai rapid ritm din luna mai a anului trecut. Indicele de ocupare a forței de muncă a sărit de la 53,3 la 54,7 în aprilie.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: euro redresare