x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator EUROPARLAMENTARE: Au fost desemnaţi judecătorii care vor face parte din Biroul Electoral Central

EUROPARLAMENTARE: Au fost desemnaţi judecătorii care vor face parte din Biroul Electoral Central

28 Feb 2014   •   08:45
EUROPARLAMENTARE: Au fost desemnaţi judecătorii care vor face parte din Biroul Electoral Central
UPDATE 13:57 - Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei anunţă că judecătorul Florentin Drăguţ a fost desemnat preşedinte al Biroului Electoral Central pentru alegerile în Parlamentul European din data de 25 mai iar judecătoarea Rodica Susanu - locţiitorul acestuia.

'Conform dispoziţiilor art.24 alin.2 şi alin.4 din Legea nr.33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în ziua de 28 februarie 2014, ora 9,00 la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a avut loc desemnarea prin tragere la sorţi a celor 5 judecători care vor face parte din Biroul Electoral Central pentru alegerile în Parlamentul European din data de 25 mai 2014, după cum urmează: judecător Drăguţ Florentin Sorin - preşedinte, judecător Susanu Rodica - locţiitor, judecător Zaharia Rodica, judecător Rîciu Iuliana, judecător Şerban Leontina', se arată într-un comunicat de presă al ÎCCJ.

UPDATE 09:55
- Judecătorii de la ÎCCJ Leontina Şerban - Secţia penală, Iuliana Rîciu - de la contencios, Rodica Zaharia - Secţia II civilă, Rodica Şuşanu şi Florentin Sorin Drăguţ - ambii de la Secţia I civilă au fost desemnaţi vineri să facă parte din Biroul Electoral Central pentru alegerile europarlamentare.

În termen de 24 de ore, dintre aceştia va fi ales preşedintele BEC şi locţiitorul acestuia. Potrivit calendarului aprobat de Executiv, în 24 de ore de la alegerea preşedintelui BEC, cel mai târziu 2 martie, Biroul Electoral Central va fi completat cu preşedintele şi vicepreşedinţii Autorităţii Electorale Permanente şi cu câte un reprezentant al fiecărui partid politic şi al fiecărei organizaţii a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care au membri în PE. Până cel mai târziu pe 4 martie se pot face contestaţii cu privire la modul de formare şi componenţa BEC, care vor fi soluţionate de ÎCCJ în cel mult două zile de la înregistrarea sesizării. Tot până pe 4 martie se poate depune la BEC protocolul de constituire a unei alianţe electorale.

Românii sunt aşteptaţi la urne pe 25 mai pentru a-şi desemna reprezentanţii în Parlamentul European.
................................................

Curtea Supremă desemnează astăzi, în ședință publică, judecătorii care vor face parte din Biroul Electoral Central pentru alegerile europarlamentare. Cei cinci judecători vor fi aleşi prin tragere la sorţi la care vor participa câte un reprezentant desemnat al fiecărui partid politic şi al minorităţilor naţionale care au membri în Parlamentul European.

După desemnarea judecătorilor, aceştia îşi aleg prin vor secret preşedintele Biroului Electoral Central şi pe locţiitorul acestuia.

„În temeiul art. 24 alin. 2 din Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie aduce la cunoştinţă următoarele: în ziua de 28 februarie 2014, ora 09,00, vor fi desemnaţi în şedinţă publică, prin tragere la sorţi, cei 5 judecători care vor face parte din Biroul Electoral Central pentru alegerile în Parlamentul European din data de 25 mai 2014”, se arată într-un comunicat al Curții Supreme.

×