x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș: Vaccinurile nu cauzează episoade trombotice

Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș: Vaccinurile nu cauzează episoade trombotice

18 Mar 2021   •   19:49
Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș: Vaccinurile nu cauzează episoade trombotice
Sursa foto: Lucian Alecu

Expertul în sănătate publică, Razvan Cherecheș, a analizat răspunsul Agenției Europene a Medicamentului privitor la posibila legătură între vaccin și episoadele trombotice grave. În plus, el a numărat cazurile din Europa și a tras concluzia că vaccinurile nu cauzează episoade trombotice.

Răzvan Cherecheș a reacționat la puțin timp după ce Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că nu poate fi stabilită o relație cauzală între vaccin și episoadele trombotice grave. Expertul în sănătate publică a numărat cazurile din întreaga lume și a tras concluzia că vaccinurile nu sunt periculoase.

„21 cazuri din 20 de milioane de persoane vaccinate cu vaccinul AstraZeneca - 7 în Germania, 5 în Italia, 3 în Norvegia, 1 în Spania, 3 în Marea Britanie, 2 în India (sper că am notat corect toate numerele aici), pe scurt, din informațiile disponibile până acum, vaccinurile nu cauzează episoade trombotice, nu există nicio conexiune între aceste cazuri sau oricare lot de vaccinuri”, a scris Cherecheș pe Facebook.

Expertul român a mai anunțat că agenția europeană va monitoriza efectele adverse și dacă vor apărea înformații sau cazuri noi va adăuga un avertisment în prospectul vaccinului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vaccin