x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Familiei, reacție după ce mai multe copile au fost agresate sexual în ultimele 24 de ore

Ministrul Familiei, reacție după ce mai multe copile au fost agresate sexual în ultimele 24 de ore

de Redacția Jurnalul    |    15 Feb 2024   •   23:45
Ministrul Familiei, reacție după ce mai multe copile au fost agresate sexual în ultimele 24 de ore
Sursa foto: Hepta

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero, a avut o reacție fermă de condamnare a violenței și actelor de cruzime împotriva femeilor și copiilor din ultimele 24 de ore. „Aproape în fiecare zi, un minor este violat sau agresat sexual”, spune Intotero.

Natalia Intotero a condamnat, joi, violenţa și actele de cruzime împotriva copiilor și femeilor.

„Asistăm în ultimele 24 de ore la câteva acte de cruzime ieșite din comun. La București, un antrenor de înot a agresat sexual o fetiță de 7 ani, la Călărași un alt profesor de matematică a agresat două fetițe de 14 și 17 ani cu care făcea meditații, la Ploiești un tată a trei copii cu vârste sub 10 ani este acuzat că şi-a violat una dintre fete şi că îi agresa în mod constant pe ceilalţi doi copii şi pe mama acestora, iar lista poate continua. Aproape în fiecare zi, un minor este violat sau agresat sexual”, a spus ministrul Familiei.

Aceasta este revoltată de faptul că adulții care ar trebui să-i crească, să-i educe și să-i îndrume în viață pe copii, de fapt, le produc acestora răni de nevindecat.

„Abuzul sexual asupra copiilor reprezintă una dintre cele mai grave forme de violenţă și reprezintă una dintre cele mai profunde şi dureroase răni. Aceste acte de violenţă nu doar că distrug inocenţa şi copilăria victimelor, dar lasă cicatrici adânci, atât fizice, cât şi emoţionale, care pot dura o viaţă întreagă”, mai spune Intotero.

Aceasta face un apel către toate autoritățile pentru a se implica în prevenirea unor astfel de cazuri.

„Multe dintre aceste victime ajung să sufere în tăcere, temându-se de stigmatizare sau neîncredere din partea celor din jur. De asemenea, fac un apel și către toți psihologii și anchetatorii specializați pentru audierea copiilor abuzați sexual să dea dovadă de umanitate. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti anunța în octombrie 2023 că sunt în lucru 467 de dosare având ca obiect abuzul sexual contra minorilor. Nu uitați Telefonului copilului - 119, la care pot suna persoanele care au cunoştinţă despre copii abuzați, exploatați sau supuși unei forme de violență, dar și copiii aflaţi într-o situaţie vulnerabilă”, mai spune ministrul.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: natalia intotero familie agresiune