x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fără acoperiş deasupra capului, chiar în ziua de Crăciun

Fără acoperiş deasupra capului, chiar în ziua de Crăciun

de Paul Ciurari    |    27 Dec 2012   •   20:46
Fără acoperiş deasupra capului, chiar în ziua de Crăciun

O familie de rromi care locuieşte într-o locuinţă socială din municipiul Suceava a rămas fără un acoperiş de-asupra capului chiar în ziua de Crăciun. Asta după ce acoperişul s-a rupt sub greutatea zăpezii, structura de lemn fiind putrezită.
 
În cămăruţa de 24 de metri pătraţi locuiau 12 suflete, trei adulţi şi nouă copii. Marţi dimineaţă, familia Dediu se pregătea să se pună la masă. Din puţinul pe care îl aveau şi cu ce au primit de la cantina săracilor,  au reuşit să încropească o masă, de care nu au mai apucat să se bucure. Au auzit cum acoperişul a început să pârâie şi au ieşit cu toţii din casă. Au părăsit incinta practic în ultima clipă, deoarece imediat acoperişul s-a rupt şi s-a prăbuşit în interior.

"Noi stăteam în casă şi dintr-o dată am auzit un zgomot. Am ieşit repede afară, în ultima clipă şi am văzut cum  a căzut acoperişul", îşi aminteşte Elena Dediu. "S-a rupt de la zăpada grea şi căpriorii erau putreziţi...", a mai subliniat femeia.

"Ne-a prins cu tot cu mâncare aşa...nici mâncarea nu am apucat să o mâncăm. Suntem mulţumiţi şi fericiţi că nu au prins copiii (n.a. sub dărămături)", a mărturisit Gianina Munga.
 
Practic a fost afectat acoperişul întregului imobil, în care locuiesc mai multe familii, însă deasupra locuinţei familiei Dediu structura de rezistenţă putrezită a cedat. Oamenii au stat din prima zi de  de Crăciun până joi 27 decembrie, fără să anunţe pe nimeni. Asta deoarece  spun ei, la primărie nu a lucrat nimeni. Sunt bucuroşi că nu au fost victime şi acum să primească din partea autorităţilor materiale de contrucţie pentru a-şi reface casa.
 
De la incidentul petrecut în ziua de Crăciu tot imobilul este fără curent electric Între timp oamenii stau cu zapada pe casă, pentru că spun că nu pot sa o dea jos fara sa strice acoperişul.

×